Paleo Vlees

Gehaktbrood

gehaktbrood

Tags:     

Al langer wilde ik een keer gehaktbrood maken. Toen ik deze maand voor de receptenruil mocht koken van Paleo Made SimpleΒ was de keuze dan ook snel gemaakt.

Gehaktbrood is heerlijk bij het avondeten, maar ook koud smaakt het super lekker.
Dit is dus een ideaal recept om op zondagavond te maken (en een deel te eten) en dan de restjes te gebruiken voor de lunch van de volgende dag.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik mijn brood er niet zo mooi uit vind zien als het origineel van Paleo Made Simple. Maar de smaak is er zeker niet minder om!
Geen schoonheidsprijs, maar wel een heerlijke-smaakprijs! πŸ™‚

Het originele recept is met groene olijven, ik had nog een potje zwarte olijven plakjes staan dus die heb ik gebruikt.

gehaktbrood

IngrediΓ«nten
* 500 gr rundergehakt
* 10 zwarte olijven
* 1 ui
* 50 gr courgette
* 4 el amandelmeel
* 1 ei
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* snuf knoflookpoeder
* peper en zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Rasp de courgette en knijp het vocht eruit met je handen, doe deze in een kom.
3. Snijd de olijven in kleine stukjes en snipper de ui, doe deze bij de courgette.
4. Voeg het gehakt, amandelmeel, ei en de kruiden toe aan de groenten en kneed goed door.
5. Doe een stuk bakpapier in een cakeblik en verdeel het gehaktmengsel hierover, druk goed aan.
6. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Neem ook eens een kijkje bij;

Eat.Pure.Love
PeachyPaleo
Purefoodcoaching

    2 reacties

  • Olga 1 juni 2015 Beantwoord

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik vraag me af, hoe doe je mee aan zo’n receptenruil? Ik hoorde eerder al iets over een Facebookgroep, maar die kan ik helaas niet vinden!

    Groetjes,
    Olga

    • Simone 1 juni 2015 Beantwoord

      Hi Olga, er zijn 2 groepen actief namelijk; Foodbloggers, hier wordt de foodblogswap georganiseerd. En dan is er nog de groep Food / Health bloggers NL, hier wordt de receptenruil georganiseerd. Beide zouden zeker te vinden moeten zijn op Facebook. Stuur me anders even een mailtje, dan kan ik je de links sturen πŸ™‚

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.