Groenten

Gegrilde courgette met feta en noten

Courgette feta noten

Tags:         

Er komen weer heerlijke zomerse dagen aan dus dat vraagt om een salade recept!
Met dit recept maak je een heerlijke simpele salade die zowel koud als warm heerlijk smaakt.

Doordat deze ook lekker is als hij koud is, is hij dus ook een ideaal bijgerecht voor bij de BBQ.
Wij hebben aankomende zaterdag een BBQ met vrienden en ik denk dat ik deze dan ook als bijgerecht ga maken. Weer eens wat anders dan een standaard salade.

Wil je deze salade als hoofdgerecht eten dan kan dat natuurlijk ook. Onderstaande ingrediΓ«nten zijn dan genoeg voor 1 persoon, eventueel aangevuld met tomaat, komkommer en olijven.

Maak je deze salade als bijgerecht voor een BBQ met 4 personen? Dan zou ik de ingrediΓ«nten verdubbelen.

Courgette feta noten

IngrediΓ«nten
* 1 courgette
* 80 gr feta
* klein handje macadamia noten
* 0,5 ui
* 3 el olijfolie
* 1 teentje knoflook
* 1 tl rozemarijn
* 1 tl oregano

Bereiding
1. Was de courgette en schaaf deze in linten met een mandoline.
2. Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie en de kruiden in een kommetje.
3. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg hierin de courgettelinten (ik deed dit in 2 rondes) bestrijk de courgette met de olijfolie en draai om, bestrijk de andere kant met de olijfolie en grill de courgettes tot ze gaar zijn.
4. Snijd de halve ui in dunne ringen en bak in een pannetje glazig. Hak ondertussen de macadamia noten grof.
5. Leg de courgettelinten op een bord, verdeel de uienringen hierover. Strooi de macadamia noten over de courgette en verbrokkel de feta boven de salade.
6. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje olijfolie.

 

Het mooie bord waarop ik deze salade maakte is van OrcaCool.
Neem hier een kijkje voor de hele authentic serie.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.