Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: My Happy Kitchen

my happy kitchen

Tags:    

Het is alweer even geleden, maar er komt weer een nieuwe reeks Monday Meets aan!
Vandaag stel ik Anne-Marie van My Happy Kitchen aan jullie voor.

Wie
Hallo! Mijn naam is Anne-Marie, ik ben 47 jaar ‘jong’, kom uit Den Haag en ben moeder van een zoontje van 10. En al bijna 23 jaar samen met de ‘love of my live’! Ik werk als communicatieadviseur op een hogeschool en in mijn vrije tijd blog ik op My happy kitchen. Ik doe dit nu zo’n 1 ½ jaar en in die tijd is mijn blog een steeds grotere plaats in mijn leven gaan innemen. Maar wat een leuke plaats! Alle tijd die ik er in steek – en dat is behoorlijk veel – doe ik met groot plezier en enthousiasme. Ik vind niets leuker dan koken, bakken, eten, schrijven en praten over eten!

anne-marie

Wat
Op My happy kitchen schrijf ik over eten onder het motto ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, suiker, room en kaas’. Ik verbaas mij steeds meer over de mate waarop vooral jongeren tegenwoordig bezig zijn met eten. Sushi van quinoa, pizzabodem van bloemkool, brownies zonder boter, suiker of bloem…..Gluten, suiker en koolhydraten zijn sowieso taboe lijkt het. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, maar ik ben van mening dat in een goed eetpatroon geen enkel ingrediënt hoeft te worden weggelaten. Afwisseling en alles met mate, en zoveel mogelijk echt, puur en uit zo weinig mogelijk pakjes en zakjes.

Waar
Je vindt mijn blog op www.myhappykitchen.nl .
Ook ben ik te vinden op Facebook (www.facebook.com/myhappykitchennl), Twitter (@my_happykitchen), Instagram (myhappykitchennl) en Pinterest (www.pinterest.com/myhappykitchen)

Koffie/Thee
Ik drink het allebei heel graag. Geen rare Starbucks drankjes, maar gewoon een goede sterke espresso. Munt en citroen/gember zijn mijn favoriete theesoorten

Hartig/Zoet
Definitief hartig! Ik.kan.geen.dag.zonder.kaas.

gnocchi gorgonzola

Guilty pleasure
Voor gnocchi met gorgonzola kun je me ’s nachts wakker maken. Iedere nacht!

Beste herinnering aan eten
Al mijn herinneringen lijken wel gekoppeld te zijn aan eten. Ik weet van alle vakanties vaak nog precies wat we waar gegeten hadden en hoe het smaakte 🙂

Favoriete kookboek
De Homemade kookboeken van Yvette van Boven zijn prachtig geïllustreerd en bevatten recepten die je gelijk wilt gaan maken en ook zelden mislukken. De boeken van Koken met Karin zonder pakjes en zakjes kan ik aanbevelen aan iedereen die – zoals de naam al zegt – wil leren koken zonder daarvoor alles uit een pakje te moeten halen.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn keukenmachine, houten handcitruspers en beslagkommen.

 lijfspreuk

Quote/Motto/Lijfspreuk
Mijn lijfspreek is ‘Alles komt goed, zo niet dan toch’. Ik ben een geboren optimist!

Monday Favorite
Ik schrijf op mijn blog graag over meer dan alleen lekkere recepten. En vind het heerlijk om uren research te doen voor een goed artikel. Meer dan trots ben ik op mijn serie over de trends in eten en drinken uit de jaren 70, 80, 90 en 00. Uren werk hebben hier in gezeten, maar ze worden gelukkig ook goed gelezen en gewaardeerd!

http://www.myhappykitchen.nl/2015/03/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-70.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/04/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-80.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/05/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-90.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/06/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-00.html

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Op zoek naar een lekker lunchrecept? 🙌 Deze omelet met groene asperges is zo’n gerechtje dat echt overheerlijk is en waar je een paar uur op vooruit kunt. Een echt feestje 🎉 op je bord als je het mij vraagt.
.
Link in bio en stories.
.
#lunch #lunchen #omelet #omelette #egg #eggs #asperges #asparagus #groeneasperges #greenasparagus #feta #fetacheese #gezond #gezondeten #eathealthy #healthy #healthyfood #koolhydraatarm #lowcarb #foodie #foodquotesnl
  • Deze eiersalade zonder mayonaise is de laatste tijd weer een erg goed bezocht receptje 🙌. Hij is dan ook erg lekker ❤️! Heb jij hem al gemaakt?
.
Link in bio.
.
#eieren #eiersalade #griekseyoghurt #eggsalad #sandwich #boterham #ontbijt #breakfast #lunch #heerlijk #delicious #healthy #healthyfood #gezondeten #gezondontbijt #gezondleven #gezondrecept #koolhydraatarm #foodie #foodphotography #foodquotesnl
  • Zo 👆ging dat gisteren toen ik mijn eerste oester proefde 😂. Zoals je wel kunt zien durfde ik eigenlijk niet echt én ik vond het ook echt echt echt NIET lekker 😬! Maar uiteindelijk door aanmoediging van m’n mede bloggers tóch met heel veel moeite doorgeslikt 😂.
Verder was het een hele gezellige dag hoor met de meiden 😂🙈😘. Enne, Thanks voor het filmen van deze hilarische actie!
@eindhovensrondje @drnknnl @thehappyfinancial @mamasvaneindhoven @fabtasticworld .
.
#oester #oesters #oysters #firsts #firsttimeeatingoysters #eerstekeeroesterseten #voorallesiseeneerstekeer #nietlekker #neebedankt #eindhoven #eindhovencity #downtown #downtowngourmetmarket #eindhovencaptured #cfood #cfoodeindhoven #eindhovensrondje #thanksladies #foodie #foodquotesnl
  • Ik ben fan van een lekkere en frisse smoothie ❤️ maar helemaal met deze warme dagen 🙌. Ik maakte deze bosvruchten smoothie met @optimel Griekse stijl yoghurt kers. Superlekker én het vult goed 🙌.
.
In mijn stories deel ik het recept!
.
#smoothie #voeltgoed #ontbijt #breakfast #bosvruchten #forrestfruit #yoghurt #delicious #heerlijk #goedbeginvandedag #gezond #gezondeten #gezondontbijt #healthy #healthyfood #foodie #foodquotesnl #ad
  • Hoe zorg jij dat je genoeg vezels binnenkrijgt? Je vindt ze in verschillende producten zoals 🥕🍎🍞. De voordelen van vezels, proteïne en omega-3 daar vertel ik wat meer over op m’n website! Wist je dat er repen bestaan met deze extraatjes?
.
Directe link naar het artikel in m’n bio.
.
📸: @maritlemmensphotography .
.
#vezels #proteine #omega3 #brood #volkoren #volkorenbrood #groente #fruit #eatnatural #barswithbenefits #kitchen #keuken #ontbijt #ontbijtje #eieren #roomboter #photoshoot #memyselfandi #foodie #foodquotesnl
  • Ik stap echt helemaal (!!) uit m’n comfortzone! Ik ben namelijk uitgenodigd voor de castingdag van Heel Holland Bakt 🙌😬🎉.
Onwijs spannend, leuk en nog veel meer tegelijk. Maar jullie snappen dat ik m’n uiterste best ga doen om uiteindelijk in de tent te staan! 💪❤️🙌.
.
#taart #dripcake #botercreme #botercremetaart #chocolade #chocolate #aardbeien #strawberries #snack #treat #heelhollandbakt #castingdag #foodie #foodquotesnl
  • Zin in iets lekkers met maar 5 ingrediënten? 🙌 Dan wil je deze quesadilla’s! Ik ben een echt kaasmeisje 🧀 en heb altijd verschillende soorten kaas in de koelkast liggen. Tijd om er weer wat lekkers mee te koken!
.
Link naar website in bio.
.
#quesadillas #quesadilla #texmex #mexicaans #mexicaansekeuken #mexicaansetosti #bonen #mais #kaas #kaasmeisje #cheese #kaaskop #diner #lunch #foodie #gezondeten #healthy #foodphotography #foodquotesnl
  • Fijne zondag! Hier 👆 drink ik een heerlijke shake van @fiveguysnl 😍, chocolade want dat is dan toch echt mijn favoriet 🙌. Uiteraard aten we ook nog een burger! Erg lekker en zeker een aanrader als je een keer in Eindhoven bent.
En nu aan de salade en fruit, alles draait om de balans toch?! 😂 (overigens is deze foto ongeveer 2 weken geleden gemaakt).
.
#fiveguys #fiveguysnl #fiveguysmilkshake #milkshake #chocolate #chocolade #chocolademilkshake #eindhoven #eindhovencity #ehv #040 #itsme #balans #snack #treat #shake #foodie #foodblogger #foodquotesnl