Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: My Happy Kitchen

my happy kitchen

Tags:    

Het is alweer even geleden, maar er komt weer een nieuwe reeks Monday Meets aan!
Vandaag stel ik Anne-Marie van My Happy Kitchen aan jullie voor.

Wie
Hallo! Mijn naam is Anne-Marie, ik ben 47 jaar ‘jong’, kom uit Den Haag en ben moeder van een zoontje van 10. En al bijna 23 jaar samen met de ‘love of my live’! Ik werk als communicatieadviseur op een hogeschool en in mijn vrije tijd blog ik op My happy kitchen. Ik doe dit nu zo’n 1 ½ jaar en in die tijd is mijn blog een steeds grotere plaats in mijn leven gaan innemen. Maar wat een leuke plaats! Alle tijd die ik er in steek – en dat is behoorlijk veel – doe ik met groot plezier en enthousiasme. Ik vind niets leuker dan koken, bakken, eten, schrijven en praten over eten!

anne-marie

Wat
Op My happy kitchen schrijf ik over eten onder het motto ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, suiker, room en kaas’. Ik verbaas mij steeds meer over de mate waarop vooral jongeren tegenwoordig bezig zijn met eten. Sushi van quinoa, pizzabodem van bloemkool, brownies zonder boter, suiker of bloem…..Gluten, suiker en koolhydraten zijn sowieso taboe lijkt het. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, maar ik ben van mening dat in een goed eetpatroon geen enkel ingrediënt hoeft te worden weggelaten. Afwisseling en alles met mate, en zoveel mogelijk echt, puur en uit zo weinig mogelijk pakjes en zakjes.

Waar
Je vindt mijn blog op www.myhappykitchen.nl .
Ook ben ik te vinden op Facebook (www.facebook.com/myhappykitchennl), Twitter (@my_happykitchen), Instagram (myhappykitchennl) en Pinterest (www.pinterest.com/myhappykitchen)

Koffie/Thee
Ik drink het allebei heel graag. Geen rare Starbucks drankjes, maar gewoon een goede sterke espresso. Munt en citroen/gember zijn mijn favoriete theesoorten

Hartig/Zoet
Definitief hartig! Ik.kan.geen.dag.zonder.kaas.

gnocchi gorgonzola

Guilty pleasure
Voor gnocchi met gorgonzola kun je me ’s nachts wakker maken. Iedere nacht!

Beste herinnering aan eten
Al mijn herinneringen lijken wel gekoppeld te zijn aan eten. Ik weet van alle vakanties vaak nog precies wat we waar gegeten hadden en hoe het smaakte 🙂

Favoriete kookboek
De Homemade kookboeken van Yvette van Boven zijn prachtig geïllustreerd en bevatten recepten die je gelijk wilt gaan maken en ook zelden mislukken. De boeken van Koken met Karin zonder pakjes en zakjes kan ik aanbevelen aan iedereen die – zoals de naam al zegt – wil leren koken zonder daarvoor alles uit een pakje te moeten halen.

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Mijn keukenmachine, houten handcitruspers en beslagkommen.

 lijfspreuk

Quote/Motto/Lijfspreuk
Mijn lijfspreek is ‘Alles komt goed, zo niet dan toch’. Ik ben een geboren optimist!

Monday Favorite
Ik schrijf op mijn blog graag over meer dan alleen lekkere recepten. En vind het heerlijk om uren research te doen voor een goed artikel. Meer dan trots ben ik op mijn serie over de trends in eten en drinken uit de jaren 70, 80, 90 en 00. Uren werk hebben hier in gezeten, maar ze worden gelukkig ook goed gelezen en gewaardeerd!

http://www.myhappykitchen.nl/2015/03/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-70.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/04/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-80.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/05/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-90.html

http://www.myhappykitchen.nl/2015/06/trends-in-eten-en-drinken-de-jaren-00.html

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.