Zoet

Knapperige boekweitkoekjes met amandel

knapperige boekweitkoekjes met amandel -FoodQuotes

Tags:         

Deze boekweitkoekjes zijn niet alleen overheerlijk en knapperig. Ze zijn ook nog eens vol van smaak en makkelijk te maken! Lekker voor bij de thee/koffie.

Van Glutenfreewebshop.com kreeg ik een pak boekweitmeel opgestuurd. Super leuk, want met boekweitmeel had ik nog nooit gebakken.
Een beetje op internet surfen leert dat de meeste mensen het gebruiken voor pannenkoekjes of bananenbrood/muffins. Tja… en dan wil ik natuurlijk wat anders!

knapperige boekweitkoekjes met amandel -FoodQuotes

Β 

IngrediΓ«nten
* 150 gr boekweitmeel
* 125 gr kokosolie
* 100 gr kokosbloesemsuiker
* 1 ei
* 1 tl bakpoeder
* 80 gr amandelen (schaafsel of grof gehakt)

Tip: Ik gebruikte voor de amandelen een combinatie; 40 gr amandelschaafsel en 40 gr grof gehakte amandelen.

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet in een kom. Voeg hieraan de kokosbloesemsuiker toe en mix goed door. Voeg vervolgens het ei toe en mix tot een egale massa.
3. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder in een aparte kom en voeg toe aan het kokosolie mengsel, mix dit door tot een egaal deeg.
4. Meng de amandelen door het deeg.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van het deeg (indien het deeg aan je handen blijft plakken maak dan je handen een beetje vochtig) en verdeel deze over het bakpapier. Gebruik een vork om de balletjes plat te drukken.
6. Bak de koekjes in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat ze goed afkoelen, dan worden ze knapperig.

 

Voor dit recept gebruikte ik het boekweitmeel van Lisa’s choice.
Deze is verkrijgbaar bij glutenfreewebshop.com voor €2,95 voor 500 gram.

 

    2 reacties

  • Esmeralda 16 juni 2015 Beantwoord

    Binnenkort maar eens proberen. Heb nog nooit met boekweitmeel gebakken

  • Silvia 16 juni 2015 Beantwoord

    Klinkt leuk!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️