Inspiratie Reviews

Powerfood- van Friesland naar New York

powerfood rens kroes

Tags:    

En daar ligt hij dan, het nieuwe boek van Rens Kroes; Powerfood – van Friesland naar New York.
Net zoals haar eerste boek staat ook deze boordevol recepten voor een healthy & happy lifestyle.

In Friesland werd de basis gelegd voor haar interesse in gezonde voeding. In New York vond ze veel inspiratie en hier kwam ook haar wens om Voedingscoach te worden tot uiting. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in de heerlijke recepten en mooie foto’s.

powerfood van friesland naar new york

Zoals we al gewend zijn van Rens draait dit hele boek om pure voeding, koken zonder pakjes en zakjes. Pure voeding die je lichaam voedt!
En dat je dan ook nog eens de allerlekkerste gerechten kan maken laat Rens overduidelijk zien in dit boek. Want; genieten staat altijd centraal.

powerfood van friesland naar new york

Alle recepten zijn geïnspireerd op haar favoriete recepten uit Friesland en New York. Dit zorgt voor een groot en divers aanbod aan lekkers. In dit boek vind je genoeg inspiratie voor ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, toppings en drinks.

Naast de recepten staan er ook weer veel foto’s van Rens in, eigenlijk is de opmaak qua foto’s, recepten, tips en quotes hetzelfde doorgevoerd als het eerste boek. Slim, want zo wordt er vastgehouden aan een goed concept!

powerfood van friesland naar new york

Enkele recepten die op mijn to-cook-lijstje zijn beland uit het boek zijn;
– Vietnamese summer rolls
– Sweet chicken salad
– Pompoenbootjes
– Geroosterde zoete spruitjes
– Chocolade-dadelsaus

Eigenlijk zijn dat veel meer recepten maar ik kan hier moeilijk een hele waslijst plaatsen 🙂

Powerfood van Friesland naar New York | Rens Kroes | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum |reeds verschenen | € 19,99 | ISBN: 9789000345045

  3 reacties

 • Het is een super boek vol lekkere recepten. Ik heb de roggekoek en de sportkoeken al uitgeprobeerd, heerlijk!

 • […] over het nieuwe boek van Rens Kroes; Powerfood -van Friesland naar New York. Deze review kun je hier […]

 • Darina 18 juni 2015 Beantwoord

  Ik ben gek op koken! Maar ook op sporten. Heel lang dacht ik dat de combinatie van lekker en gezond bijna onmogelijk was. Ik dacht dat alles wat echt lekker is niet zo goed te combineren met je sportleven is. Maar een tijdje geleden kwam ik erachter dat het helemaal niet waar is!!! Ik heb een andere wereld voor mijzelf ontdekt met heleboel lekkere dingen die prima in de fit en healthy lifestyle passen. En omdat ik meer wilt weten over gezonde (en lekkere!!!) voeding en recepten doe ik ook graag mee!!! 🙂 Groetjes, Darina

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Op zoek naar een lekker lunchrecept? 🙌 Deze omelet met groene asperges is zo’n gerechtje dat echt overheerlijk is en waar je een paar uur op vooruit kunt. Een echt feestje 🎉 op je bord als je het mij vraagt.
.
Link in bio en stories.
.
#lunch #lunchen #omelet #omelette #egg #eggs #asperges #asparagus #groeneasperges #greenasparagus #feta #fetacheese #gezond #gezondeten #eathealthy #healthy #healthyfood #koolhydraatarm #lowcarb #foodie #foodquotesnl
 • Deze eiersalade zonder mayonaise is de laatste tijd weer een erg goed bezocht receptje 🙌. Hij is dan ook erg lekker ❤️! Heb jij hem al gemaakt?
.
Link in bio.
.
#eieren #eiersalade #griekseyoghurt #eggsalad #sandwich #boterham #ontbijt #breakfast #lunch #heerlijk #delicious #healthy #healthyfood #gezondeten #gezondontbijt #gezondleven #gezondrecept #koolhydraatarm #foodie #foodphotography #foodquotesnl
 • Zo 👆ging dat gisteren toen ik mijn eerste oester proefde 😂. Zoals je wel kunt zien durfde ik eigenlijk niet echt én ik vond het ook echt echt echt NIET lekker 😬! Maar uiteindelijk door aanmoediging van m’n mede bloggers tóch met heel veel moeite doorgeslikt 😂.
Verder was het een hele gezellige dag hoor met de meiden 😂🙈😘. Enne, Thanks voor het filmen van deze hilarische actie!
@eindhovensrondje @drnknnl @thehappyfinancial @mamasvaneindhoven @fabtasticworld .
.
#oester #oesters #oysters #firsts #firsttimeeatingoysters #eerstekeeroesterseten #voorallesiseeneerstekeer #nietlekker #neebedankt #eindhoven #eindhovencity #downtown #downtowngourmetmarket #eindhovencaptured #cfood #cfoodeindhoven #eindhovensrondje #thanksladies #foodie #foodquotesnl
 • Ik ben fan van een lekkere en frisse smoothie ❤️ maar helemaal met deze warme dagen 🙌. Ik maakte deze bosvruchten smoothie met @optimel Griekse stijl yoghurt kers. Superlekker én het vult goed 🙌.
.
In mijn stories deel ik het recept!
.
#smoothie #voeltgoed #ontbijt #breakfast #bosvruchten #forrestfruit #yoghurt #delicious #heerlijk #goedbeginvandedag #gezond #gezondeten #gezondontbijt #healthy #healthyfood #foodie #foodquotesnl #ad
 • Hoe zorg jij dat je genoeg vezels binnenkrijgt? Je vindt ze in verschillende producten zoals 🥕🍎🍞. De voordelen van vezels, proteïne en omega-3 daar vertel ik wat meer over op m’n website! Wist je dat er repen bestaan met deze extraatjes?
.
Directe link naar het artikel in m’n bio.
.
📸: @maritlemmensphotography .
.
#vezels #proteine #omega3 #brood #volkoren #volkorenbrood #groente #fruit #eatnatural #barswithbenefits #kitchen #keuken #ontbijt #ontbijtje #eieren #roomboter #photoshoot #memyselfandi #foodie #foodquotesnl
 • Ik stap echt helemaal (!!) uit m’n comfortzone! Ik ben namelijk uitgenodigd voor de castingdag van Heel Holland Bakt 🙌😬🎉.
Onwijs spannend, leuk en nog veel meer tegelijk. Maar jullie snappen dat ik m’n uiterste best ga doen om uiteindelijk in de tent te staan! 💪❤️🙌.
.
#taart #dripcake #botercreme #botercremetaart #chocolade #chocolate #aardbeien #strawberries #snack #treat #heelhollandbakt #castingdag #foodie #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers met maar 5 ingrediënten? 🙌 Dan wil je deze quesadilla’s! Ik ben een echt kaasmeisje 🧀 en heb altijd verschillende soorten kaas in de koelkast liggen. Tijd om er weer wat lekkers mee te koken!
.
Link naar website in bio.
.
#quesadillas #quesadilla #texmex #mexicaans #mexicaansekeuken #mexicaansetosti #bonen #mais #kaas #kaasmeisje #cheese #kaaskop #diner #lunch #foodie #gezondeten #healthy #foodphotography #foodquotesnl
 • Fijne zondag! Hier 👆 drink ik een heerlijke shake van @fiveguysnl 😍, chocolade want dat is dan toch echt mijn favoriet 🙌. Uiteraard aten we ook nog een burger! Erg lekker en zeker een aanrader als je een keer in Eindhoven bent.
En nu aan de salade en fruit, alles draait om de balans toch?! 😂 (overigens is deze foto ongeveer 2 weken geleden gemaakt).
.
#fiveguys #fiveguysnl #fiveguysmilkshake #milkshake #chocolate #chocolade #chocolademilkshake #eindhoven #eindhovencity #ehv #040 #itsme #balans #snack #treat #shake #foodie #foodblogger #foodquotesnl