Groenten

Gepofte zoete aardappel met kaas

Gepofte zoete aardappel

Tags:    

Ik ben echt fan van zoete aardappel, dit knolgewas staat bij ons dan ook minimaal 1 keer per week op tafel. Als puree, gekookt, gebakken met flink wat kruiden, frietjes, door de saladeΒ of wat denk je van een gepofte zoete aardappel? Echt, je kunt er alle kanten mee op!

De zoete aardappel heeft ondanks de naam, niks te maken met onze “piepers”. De zoete aardappel is namelijk een knol. Naast de zoete smaak zit deze vol met voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een echte superfood die je met regelmaat op je menu zou moeten laten terugkomen.

Dit gerecht is voor mij geΓ―nspireerd op de Kumpir, dit is een Turks (fast food) gerecht; gevulde aardappel. In Turkije at ik dit regelmatig, zo lekker! Je kan ze daar laten vullen met alles wat je lekker vind.
Maar om eerst maar eens de basis goed te krijgen deel ik vandaag met jullie deze gepofte zoete aardappel met kaas. In de toekomst zal ik dan zeker een flink gevulde zoete aardappel met jullie delen!

Gepofte zoete aardappel

Onderstaand recept is voor 1 persoon. Zo kan je het recept makkelijk aanpassen naar het gewenste aantal personen.

IngrediΓ«nten
* 1 flinke zoete aardappel
* 1 tl boter
* 3 el geraspte kaas
* 1 tl verse oregano
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Smeer de zoete aardappel in met olijfolie en leg op de bakplaat. Prik enkele gaatjes in de aardappel met een vork en bestrooi met zout en peper.
3. Pof de zoete aardappel 45 minuten in het midden van de oven.
4. Snijd de aardappel in de lengte open en druk iets uit elkaar. Haal met een vork het vruchtvlees los en meng dit met de boter, breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de kaas en de verse oregano.
5. Zet nog 5 minuten terug in de oven zodat de kaas smelt.

  7 reacties

 • Olga 30 juni 2015 Beantwoord

  Ziet er smakelijk uit! Ga ik zeker een keer proberen! πŸ™‚

 • Sarina 30 juni 2015 Beantwoord

  Kan je die kaas ook vervangen door andere?

  • Simone 30 juni 2015 Beantwoord

   Ja, je kan de kaas zeker vervangen door jouw favoriete kaas!

 • Linsey 30 juni 2015 Beantwoord

  Hoi! Ziet er heelijk uit alleen lust ik geen kaas, heb je nog tips om hem met iets anders te vullen?

 • […] was een super lekker recept (klik hier voor het origineel). Erg makkelijk en valt nog heel veel mee te experimenteren. Β Wel belangrijk om niet te grote […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
 • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
 • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
 • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
 • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
 • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
 • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
 • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.