Appelcake

Appelcake

Deze appelcake is vrij van gluten, tarwe, lactose én geraffineerde suikers.
Daarnaast smaakt deze gezonde versie ook nog eens super lekker! Win-win situatie als je het mij vraagt.

Mijn baksels zijn regelmatig met roomboter. Steeds vaker kreeg ik van lezers de vraag of ze de roomboter konden vervangen door kokosolie.
Over het algemeen kan je de boter 1 op 1 vervangen door kokosolie. Maar om het wat makkelijker te maken heb ik deze cake zelf ook gebakken met kokosolie. Het doet echt niks af aan de smaak!

Appelcake

Ik maakte deze cake in een lange rechthoekige vorm met losse bodem. Op deze manier is de cake niet zo hoog. Persoonlijk vind ik dat een voordeel, want dan zijn de stukken die je snijd ook niet super groot.

Ingrediënten voor de cake
* 200 gr lisa’s choice glutenvrije bloem*
* 100 gr kokosolie
* 2 eieren
* 125 ml honing
* 80 ml kokosmelk
* 2 el kokosbloesemsuiker
* 7 gr bakpoeder

Ingrediënten voor de appels
* 1,5 appel
* 1 tl kaneel
* 2 tl kokosbloesemsuiker

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
2. Mix de glutenvrije bloem, kokosbloesemsuiker en het bakpoeder in een kom.
3. Smelt de kokosolie en doe in een andere kom, meng hierdoorheen de honing, kokosmelk en de eieren met een handmixer.
4. Voeg vervolgens de natte bij de droge ingrediënten en mix tot een egaal beslag.
5. Schil de appels en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng deze met de kaneel en kokosbloesemsuiker.
6. Vet een cakeblik in met wat kokosolie en giet hierin het beslag. Verdeel hier overheen de appel en druk lichtjes aan.
7. Bak 60-70 minuten in de voorverwarmde oven (tot een saté-prikker er schoon uit komt)

 

* Lisa’s choice glutenvrije bloem is verkrijgbaar bij Glutenfreewebshop.com
Ik kocht deze zelf al eerder en ik kreeg een extra verpakking opgestuurd. Persoonlijk vind ik de producten van glutenfreewebshop erg prettig om te gebruiken in recepten.
Buiten deze bloem kan je hier ook terecht voor andere bloemsoorten, broodmixen, pasta’s, granola en koekjes. Allemaal glutenvrij natuurlijk.

Appelcake

5 gedachtes over “Appelcake

  1. Anita zegt:

    Bedankt! Heerlijk recept.
    Ik gebruik kokosmeel en baking soda, de cake is bij mij goed gerezen.
    Bakpoeder laat altijd toch een bepaalde smaak achter in het baksel dat ik niet lekker vind.

      • Petra Groen zegt:

        Hoi Simone,
        Ik heb de cake gemaakt met twee bananen ipv eieren en hij is super gelukt! De smaak was ook heerlijk! Bedankt voor het recept en ik ga hem zeker nog eens maken!!
        Gr Petra

  2. Sylvia zegt:

    Hoihoi
    Heb vanmorgen de cake gebakken
    2x 1x met kokos/speltmeel
    En 1x alleen kokosmeel
    Vindt alleen dat hij uit elkaar valt
    Bak geregeld suikervrij, dus bananen,eieren en bloem
    Dan daarbij andere dingen fruit en/of noten
    Maar aktijd compact
    Gr Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *