Knapperige boekweitkoekjes met amandel

knapperige boekweitkoekjes met amandel -FoodQuotes

Deze boekweitkoekjes zijn niet alleen overheerlijk en knapperig. Ze zijn ook nog eens vol van smaak en makkelijk te maken! Lekker voor bij de thee/koffie.

Van Glutenfreewebshop.com kreeg ik een pak boekweitmeel opgestuurd. Super leuk, want met boekweitmeel had ik nog nooit gebakken.
Een beetje op internet surfen leert dat de meeste mensen het gebruiken voor pannenkoekjes of bananenbrood/muffins. Tja… en dan wil ik natuurlijk wat anders!

knapperige boekweitkoekjes met amandel -FoodQuotes

Ingrediënten
* 150 gr boekweitmeel
* 125 gr kokosolie
* 100 gr kokosbloesemsuiker
* 1 ei
* 1 tl bakpoeder
* 80 gr amandelen (schaafsel of grof gehakt)

Tip: Ik gebruikte voor de amandelen een combinatie; 40 gr amandelschaafsel en 40 gr grof gehakte amandelen.

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet in een kom. Voeg hieraan de kokosbloesemsuiker toe en mix goed door. Voeg vervolgens het ei toe en mix tot een egale massa.
3. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder in een aparte kom en voeg toe aan het kokosolie mengsel, mix dit door tot een egaal deeg.
4. Meng de amandelen door het deeg.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van het deeg (indien het deeg aan je handen blijft plakken maak dan je handen een beetje vochtig) en verdeel deze over het bakpapier. Gebruik een vork om de balletjes plat te drukken.
6. Bak de koekjes in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat ze goed afkoelen, dan worden ze knapperig.

 

Voor dit recept gebruikte ik het boekweitmeel van Lisa’s choice.
Deze is verkrijgbaar bij glutenfreewebshop.com voor €2,95 voor 500 gram.

 

2 gedachtes over “Knapperige boekweitkoekjes met amandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *