Groenten Paleo

Prei in kerriesaus, lactosevrij

Prei in kerriesaus

Tags:     

Vroeger, heeeeel vroeger (toen je poep nog met lange oe schreef) maakte mijn moeder regelmatig prei in kerriesaus. Daar deed ze meestal ook rozijnen in, niet omdat ze die nou zelf zo lekker vond, maar voor ons. Daarna verdween dit gerecht eenΒ lange tijd van het menu. Toch is dit voor mij altijd zo’n gerechtje gebleven van “ons” moeder.

Pasgeleden nam ik een prei mee uit de supermarkt, zonder dat ik eigenlijk precies wist wat ik hiermee wilde gaan maken. En toen opeens wist ik het.. kerriesaus zonder pakjes en zakje en zonder lactose! Dat moest het worden en dat is gelukt!

Vriendlief heeft hier ook heerlijk van zitten smullen, ondanks zijn bedenkingen vooraf.. want “ik vind rijst niet zo lekker en kerriesaus eigenlijk ook niet”. Helaas pindakaas.. gewoon eten wat de pot schaft πŸ™‚

Prei in kerriesaus

Deze saus is heerlijk over rijst of bloemkool rijst.
Lekker met een stukje kip of vis.

IngrediΓ«nten
* 200 ml kokosmelk
* 1 flinke prei
* 3 tl kerriepoeder
* snuf chilipoeder
* zout en peper

Bereiding
1. Verhit boter of (kokos)olie in een pan.
2. Was de prei en snijd in de lengte doormidden en in halve ringen van ongeveer 1 cm. Doe deze in de pan en bak tot de prei zacht is.
3. Voeg de kokosmelk, kerriepoeder en chilipoeder toe en beng langzaam aan de kook.
4. Draai het vuur laag en laat de saus pruttelen tot deze de gewenste dikte heeft bereikt. (dit duurde bij mij 5 minuten)
5. Breng op smaak met zout en peper.

  reactie

 • Anja 4 juli 2015 Beantwoord

  Dat is inderdaad lang geleden! Nog van voor de Chicken Tonight van Hans. Dan was dit toch wel veel lekkerder!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
 • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
 • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
 • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
 • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
 • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
 • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
 • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️