Ontbijt Zoet

giant breakfast cookie

giant breakfast cookie

Tags:       

Soms, ja soms heeft je recept gewoon een titel in het Engels nodig. En dat vond ik bij deze absurd grote koek nodig. Want tja.. alles is groter in Amerika toch? 😉

“Giant breakfast cookie” vond ik persoonlijk een erg toepasselijke naam. Want door de toevoeging van noten en geweld fruit smaakt deze koek heerlijk bij of als ontbijt.
Natuurlijk ook even lekker als tussendoortje, in de lunchtrommel, of gemaakt in kleinere koekjes.
Je zou deze zelfs nog in een rechthoekige vorm kunnen bakken en dan in de vorm van repen snijden. De keuze is reuze!

Om je even een idee te geven van hoe groot deze koek nou eigenlijk is:
giant breakfast cookie

Gebruik vooral de noten die jij lekker vind in dit recept. Ik koos voor walnoten want die had ik nog liggen. Daarnaast gebruik ik gewelde cranberries, maar gedroogde abrikoos of rozijnen zouden hierin ook heerlijk zijn.

Laat het me vooral weten als jullie deze koek maken! Ik vind het altijd geweldig leuk om jullie recreaties te zien.  Tag me op instagram/Facebook of gebruik #foodquotesnl dan zie ik de foto altijd.

giant breakfast cookie

 Ingrediënten
* 100 gr speltmeel
* 75 gr boekweitmeel
* 1 tl bakpoeder
* 75 gr kokosbloesemsuiker
* 1 ei
* 125 gr kokosolie
* flinke hand walnoten
* 2 el gewelde cranberries

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje, giet in een kom en laat een beetje afkoelen. Voeg hieraan de kokosbloesemsuiker toe en mix goed door. Voeg vervolgens het ei toe en mix tot een egale massa.
3. Meng de melen en de bakpoeder in een andere kom en voeg toe aan het kokosolie mengsel, roer goed door tot je een mooi egaal deeg hebt.
4. Hak de walnoten en cranberries grof en mix door het deeg.
5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en hierop het deeg, Dek af met nog een vel bakpapier en rol uit tot 1 grote koek.
6. Bak de koek in 20 minuten gaar in het midden van je oven. Laat goed afkoelen voor je hem serveert.

    2 reacties

  • Esmeralda 5 juli 2015 Beantwoord

    Hmm lijkt mij lekker! Gaat op mijn “to make” lijstje!

  • nathalie 5 juli 2015 Beantwoord

    hij staat in de oven!ben benieuwd!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories