Groenten Lunch

Salade met rijst en rucola-kaas

salade rijst en kaas

Tags:       

Met dit warme weer kan ik geen genoeg krijgen van salades. Een salade als lunch en een salade als/bij het diner, geen probleem! Wel probeer ik dan altijd af te wisselen in smaken.
Deze salade met rijst en rucola-kaas is lekker licht en knapperig. Heerlijk als lunch, maar ook perfect als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ.

Rucola kaas is een heerlijke kaas die ik normaal alleen zo uit het vuistje of op een cracker eet. Maar eigenlijk doet deze kaas het net zo goed in een salade. Door de volle smaak is het echt een goede toevoeging.

salade rijst en kaas

 

Met onderstaande ingrediënten maak je een lunchgerecht voor 1 persoon.

Ingrediënten
* 60 gr rucola slamelange
* 50 gr courgette
* 1/4 rode paprika
* 40 gr rucola kaas
* 2 el gekookte zilvervliesrijst
* olijfolie & balsamico
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de paprika en courgette in dunne reepjes. Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes.
2. Meng de rucola slamelange met de paprika en courgette en verdeel over een bord.
3. Verdeel de rijst en kaas over de salade.
4. Besprenkel met goede olijfolie en eventueel een beetje balsamico. Breng op smaak met zout en peper.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)