IJs

Aardbeien popsicles met Amarula

aardbeien posicle

Tags:      

Het is echt zomer en dat schreeuwt om ijsjes! Ik heb besloten dan ik deze maand (juli) benoem tot ijsjes-maand op FoodQuotes. Dat betekend dus minimaal 1 ijsrecept per week, maar misschien stiekem ook wel wat meer. Want variaties zijn er genoeg te bedenken!
Zo kreeg ik op instagram al een paar lekkere tips toen ik mijn nieuwe Zoku popsicle maker met mijn volgers deelde.

Ik trap af met deze aardbeien popsicles met Amarula.
Amarula is een likeur uit Afrika gemaakt met de vrucht van de marulaboom. Geen ijsje voor de kinderen dus. Genieten voor 18+.

aardbeien posicle

Mocht je het je trouwens afvragen; de dame op de foto’s is mijn zusje Myra. Zij studeert in Gent maar is momenteel weer even thuis aangezien ze vakantie heeft. Toen ze een dagje bij mij was (het idee was dat zij ging studeren en ik werken.. dat is half gelukt haha) kwam ik op het idee dat zij meteen mocht poseren voor deze foto’s. Super leuk, al zeg ik het zelf, weer eens wat anders.
Natuurlijk hebben we na deze “fotoshoot” samen de ijsjes opgegeten.

Ik maakte deze ijsjes in de Zoku Quick Pop Maker, wat ben ik blij dat ik dit apparaat mag uitproberen zeg! Je maakt hiermee echt in een handomdraai de lekkerste ijsjes.
Het apparaat zet je 24 uur voordat je deze wil gebruiken in de vriezer, na de 24 uur kan je er maximaal 9 ijsjes in maken voordat hij weer terug moet in de vriezer. Je maakt de ijsjes makkelijk door er sap, limonade, yoghurt of een combinatie van in te gieten, even 9 minuten wachten en je hebt een heerlijk ijsje!

Als je zorgt dat het apparaat standaard in je vriezer staat, dan heb je altijd binnen 10 minuten een ijsje! Ideaal toch?
De komende maand zal ik verschillende lekkere recepten met jullie delen die je kan maken in deze ijsjesmaker.

 

aardbei amarula ijsjes

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 ijsjes.

Ingrediënten
* 100 gr aardbeien
* 60 ml water
* 2,5 el Amarula

Bereiding
1. Snijd de kroontjes van de aardbeien af. Mix deze samen met het water en de Amarula in een blender tot een romige massa.
2. Haal je Zoku ijsjesmaker uit de vriezer, steek de stokjes erin en vul ze tot het aangegeven lijntje.
3. 9 minuten wachten en genieten maar!

Natuurlijk kun je deze ijsjes ook in de vriezer bewaren zodat je er later van kan genieten.
Doe ze dan in een zakje.

 


Ik ontving deze Zoku Quick Pop maker van kookpunt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.