IJs Paleo

Super frisse komkommer-limoen popsicles

komkommer-limoen popsicles

Tags:           

Deze komkommer-limoen popsicles zijn echt heerlijk op een warme dag. Het zure van de limoen en het frisse van de komkommer vind ik persoonlijk echt een goede combinatie.
Eigenlijk waren deze echt hét perfecte ijsje geweest met de hittegolf van vorige week. Maar ik weet zeker dat we nog meer warme dagen gaan krijgen!
En ach.. als het minder warm is smaken deze ijsjes eigenlijk net zo lekker.

Bij het vorige ijsjes recept (aardbeien popsicles met Amarula) vertelde ik al dat deze maand in het teken van ijsjes staat. Het idee was elke week minimaal 1 recept met jullie te delen. Nou dat lukt wel hoor! Er zijn zoveel dingen mogelijk dat ik het aantal maar gewoon op 2 recepten per week ga houden. Want van gezonde popsicles kunnen we nooit genoeg krijgen toch?

komkommer-limoen popsicles FoodQuotes

Voor deze ijsjes gebruikte ik de Zoku Quick Pop Maker trio. Als je dit apparaat hebt én je zorgt ervoor dat deze standaard in je vriezer staat maak je echt in een handomdraai de heerlijkste ijsjes.

Ingrediënten, voor 3 ijsjes
– 75 ml water
– 150 gr komkommer
– sap van een halve limoen

Bereiding
1. Schil de komkommer en pers de halve limoen uit.
2. Meng alle ingrediënten samen in de blender tot een egale massa.
3. Haal de Zoku uit de vriezer, steek de stokjes erin en giet het komkommer-limoen mengsel in de vormpjes. Nu 8 minuten geduld hebben! (of tot ze helemaal bevroren zijn)

Wil je de ijsjes bewaren in de vriezer? Doe dat dan in een goed afgesloten zakje.

 


Deze Zuko Quick Pop Maker trio ontving ik van kookpunt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.