IJs Paleo

Bananensplit popsicles

bananensplit popsicles

Tags:        

Afgelopen week was ik in een restaurant en daar zag ik een echte golden-oldie op het menu staan, namelijk een bananensplit. Niet gegeten, maar het gaf me wel een goed idee! Namelijk een bevroren bananensplit op een stokje.

Ik maakte dezeΒ popsicles met kokosmelk, geen slagroom voor deze dame! Slagroom en ik zijn de laatste tijd, helaas, niet meer zo’n goede vriendjes. Nou ja helaas.. misschien is dat maar beter ook πŸ˜‰
Niet alleen zijn dit super lekkere en gezonde ijsjes, ze zijn ook nog eens binnenΒ 30 minuten gemaakt. En daar bedoel ik dus mee dat je ze maakt en er van kunt genieten in die 30 minuten! Dat duurt bijna net zo lang als naar de dichtstbijzijnde ijssalon lopen.

Ik gebruikte voor deze ijsjes de Zoku quick pop maker trio. Een ideaal apparaat dat bij mij nu standaard in de vriezer staat.
Bij ijsjes met kokosmelk moet je er wel rekening mee houden dat het langer duurt voordat ze bevriezen dan ijsjes met water.

IngrediΓ«nten voor 3 ijsjes
– 80 ml kokosmelk
– 4 el water
– 1 tl honing
– 1 bevroren banaan
– extra pure chocolade

Bereiding
1. Doe de kokosmelk, water, honing en banaan samen in een blender en mix tot een gladde massa.
2. Haal de Zoku uit de vriezer, doe de stokjes erin en giet het bananenmengsel in de vormpjes tot het aangegeven lijntje. Laat staan tot ze helemaal bevroren zijn.
3. Als je ziet dat ze bijna bevroren zijn smelt je een paar blokjes chocolade au-bain-marie.
4. Haal de ijsjes uit de vormen en drizzle de chocolade erover.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.