Paleo Vlees

Pesto gehaktballen in tomatensaus

pesto gehaktballen in tomatensaus

Tags:        

Terwijl ik dit heerlijke recept voor pesto gehaktballen in tomatensaus aan het uitwerken ben raak ik een lichtelijk geïrriteerd.. mijn muis heeft namelijk zojuist besloten nog maar half te werken. Wat dus betekend dat ik op alles minimaal 3 keer moet klikken voor er überhaupt iets gebeurd en ik dus weer veel te snel op andere dingen probeer te klikken. Maar goed “adem in, adem uit” dadelijk maar even naar de winkel voor een nieuwe!

Terug naar het recept. Door de toevoeging van pesto worden de gehaktballen perfect smeuïg en ze krijgen ook nog eens een heerlijke smaak. De smaak van de pesto overheerst niet, maar blijft een beetje op de achtergrond hangen. Precies goed!
Eet deze gehaktballen in tomatensaus bij jouw favoriete pasta of zoodles (courgette spaghetti) en je hebt een waar koningsmaal.

pesto gehaktballen in tomatensaus

Voor dit recept gebruikte ik pesto uit een potje (ja ik weet het, lekker makkelijk) maar natuurlijk kun je ook je eigengemaakte pesto gebruiken.

Onderstaand recept is voor 3 personen. Maak je er nog een salade bij, dan kun je hier makkelijk met 4 personen van smullen.

Ingrediënten gehaktballen
– 500 gr rundergehakt
– 3 el amandelmeel
– 4 el pesto
– 1 tl paprikapoeder
– zout en peper

Ingrediënten tomatensaus
– 500 gr gezeefde tomaten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 courgette
– 2 el pesto
– 1,5 tl rozemarijn
– 1 tl oregano
– scheutje balsamicoazijn

Bereiding
1. Mix het gehakt met het amandelmeel, pesto, paprika poeder en een snuf zout en peper in een kom. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Draai gehaktballen van het mengsel ter grootte van een golfbal. (het worden ongeveer 12 gehaktballen)
2. Verhit (kokos)olie of boter in een pan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Draai het vuur laag en laat ze afgedekt op laag vuur verder garen.

3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes.
4. Verhit (kokos)olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee.
5. Voeg de gezeefde tomaten, pesto, kruiden en balsamicoazijn toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Je kunt de gehaktballen door de saus scheppen of apart serveren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.