Groenten

Boerensalade

Boerensalade

Tags:         

Bij de supermarkt kocht ik regelmatig een kant-en-klare boerensalade. Maar eigenlijk maak je deze salade ook net zo makkelijk in een handomdraai thuis. Daarnaast voegde ik nog wat andere ingrediënten toe die er ook lekker bij smaken. Makkelijk, simpel en super lekker.. mooie combinatie toch?

En om het dan écht een boerensalade te maken gebruikte ik de boeren graskaas. Deze kaas wordt gemaakt als de koeien van het verse voorjaarsgras gegeten hebben. Het is een heerlijke zachte kaas, maar vol van smaak. Past natuurlijk qua naam ook perfect in deze salade 🙂

Boerensalade

Ingrediënten, voor 2 personen
– 200 gr ijsbergsla
– 2 eieren
– 75 gr (boeren gras) kaas
– 1 rode paprika
– 1/4 komkommer
– 1/2 ui
– flinke hand walnoten
– 2 el blanke rozijnen

Bereiding
Kook de eieren.
Was ondertussen de sla en scheur in stukken. Snijd de ui in dunne ringen, de komkommer in halve maantjes,  de paprika in blokjes en de kaas in dobbelsteentjes. Hak de walnoten grof.

Hussel de sla met de ui, komkommer en paprika en verdeel over 2 kommen. Bestrooi de salades met de blanke rozijnen, walnoten en stukjes kaas.
Snijd de eieren in partjes en leg op de salade.

Deze salade is heerlijk met een dressing van rozemarijnolie.

Tip: voeg per persoon 2 el uitgebakken spekjes toe.

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️