IJs

Aardbei banaan-yoghurt popsicles

aarbei yoghurt popsicles

Tags:          

Zijn jullie de ijsjesmaand al beu? Ik namelijk nog niet hoor! Er zijn namelijk zoveel lekkere combinaties te bedenken dat ik eigenlijk bijna niet weet waar ik moet beginnen.
Vandaag deel ik dan ook graag het recept voor deze aardbei banaan-yoghurt popsicles met jullie.

Geïnspireerd door de welbekende sinaasappel split ijsjes. Deze ijsjes hebben een kern van bananenyoghurt en zijn omhuld met aardbeien. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt.
Daarnaast wilde ik deze manier van ijsjes maken ook eens uitproberen.  Op bovenstaande foto heb ik het ijsje doormidden gesneden zodat we kunnen zien of het een beetje gelukt is 🙂

aardbei banaan-yoghurt popsicles

Met onderstaande ingrediënten maak je 3 ijsjes. Zorg trouwens wel dat je een rietje hebt klaarliggen als je deze ijsjes gaat maken!

Ingrediënten aardbeien laag
– 75 gr aardbeien
– 45 ml water

Ingrediënten vulling
– 45 gr banaan
– 45 ml yoghurt
– 2 el water

Bereiding
Zorg dat je popsicle maker minimaal 24 uur in de vriezer heeft gestaan alvorens je deze ijsjes maakt.

Mix de ingrediënten voor de aardbeien laag met een staafmixer tot een egaal mengsel.
Haal de popsicle maker uit de vriezer en steek de stokjes in de vormpjes. Vul de vormpjes tot 3/4 met het aardbeien mengsel. Nu is het even opletten! Zodra je ziet dat de randjes bevroren zijn gebruik je een rietje om de overige vulling eruit te drinken.

Mix de ingrediënten voor de vulling met een staafmixer tot een egaal mengsel en vul de vormpjes tot de vulrand. Laat helemaal bevriezen.

 


Deze ijsjes zijn gemaakt in de Zoku quick pop maker trio, die ik ontving van kookpunt.nl.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.