Paleo Recepten Zoet

kokoscrème truffels in 2 smaken

kokoscreme truffels

Tags:          

Deze kokoscrème truffels zijn voor mij echt de ultieme zomersnack! Fruit, kokos en chocolade maken een geweldig lekkere combinatie. Daarnaast komen ze ook nog eens uit de vriezer, dus een lekker fris snoepje voor de warme dagen.

Deze kokoscrème truffels zijn helemaal paleo, waardoor je dus lekker kunt snoepen zonder schuldgevoel. Sowieso vind ik dat snoepen zonder schuldgevoel moet, want genieten moet niemand zich ontzeggen. Dat deze snoepjes dan ook nog eens een verantwoorde keuze zijn, is helemaal mooi meegenomen!

kokoscreme truffels nectarine

Vriendlief vond ze al lekker zonder de chocolade en vond dan ook dat die er niet omheen hoefde. Persoonlijk vind ik dat chocolade alles lekkerder maakt.
Maar goed, maak ze met of zonder chocolade.. de keuze is aan jou!

Ingrediënten
– 2 x 50 gr santen
– 100 gr nectarine
– 100 gr aardbeien
– 2 x 1,5 tl honing
– 100 gr extra pure chocolade

Bereiding
Schil de nectarine en snijd in kleine stukjes. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukjes.

Mix 50 gr santen met de nectarine en honing in de keukenmachine. Stop tussendoor de keukenmachine en schraap met een mes of lepel de randjes schoon, zodat alles goed gemengd wordt tot een egale massa.
Leg een stuk bakpapier op een bord dat in de vriezer past. Schep een flinke theelepel van het nectarine mengsel op het bakpapier. Herhaal dit tot het hele mengsel op is.

Herhaal bovenstaande stap met de aardbeien.

Zet het bord in de vriezer voor ongeveer 15 minuten.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.

Haal de truffels uit de vriezer en bedek elke truffel met chocolade. Leg ze vervolgens terug op het bakpapier. (tip: leg de truffel op een vork, gebruik vervolgens een theelepel om er chocolade overheen te gieten. Tik enkele keren goed met de vork op het rand van je bakje zodat er zo veel mogelijk overtollige chocolade af is)

Zet de truffels voor ongeveer 30 minuten terug in de vriezer.

kokoscreme truffels aardbei

Tip: het fruit is te vervangen door elk ander fruit.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jullie creaties! Als je het deelt op social media en je gebruikt #foodquotesnl dan zie ik ze altijd.

 

    5 reacties

  • Marjolijn 23 juli 2015 Beantwoord

    Wat ziet dat er leuk uit, lijkt me heerlijk.

  • Kathelijne 23 juli 2015 Beantwoord

    Hoi,

    Ze zien er heerlijk uit!! Heerlijk om van het weekend te maken! Maar ehm.. Waar koop je santen?

    • Simone 23 juli 2015 Beantwoord

      Hi Kathelijne, santen koop je bij de supermarkt of toko. In de supermarkt te vinden bij de Aziatische afdeling (meestal bij de kokosmelk)

  • ellouisa 23 juli 2015 Beantwoord

    Deze zien er lekker uit en fleurig ook met die kleurtjes! Ik wil ze ook eens maken. Ok heb van die silicone ijsblokjesvormen, kunnen ze dar ook in denk je? Worden ze goed hard in de vriezer bedoel ik dan vooral? Dat ik ze eruit kan duwen zonder dat ze kapot gaan. ..
    Groetjes

    • Simone 23 juli 2015 Beantwoord

      Ja dat moet zeker lukken! Is misschien zelfs nog wel beter omdat ze dan een echte vorm hebben 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.