Groenten

Zoodles met mozzarella-tomatensaus

zoodles mozzarella-tomatensaus

Tags:      

Zoodles met mozzarella-tomatensaus; een heerlijk en snel gerechtje, je zit namelijk binnen 25 minuten aan tafel. Naast dat je het zo op tafel hebt staan is het ook nog eensΒ een lekker gerecht.
De mozzarella gaat door de tomatensaus als deze nog warm is, dus dieΒ smelt er heerlijk doorheen.

Zoodles of courgetti; hoe je de courgette spaghetti ook noemt… het is lekker! En een mooi alternatief voor de welbekende spaghetti. Je kunt het rauw eten of even bakken in een pan, net wat jij het lekkerste vind.

Dit gerecht is zonder vlees. Eerlijk is eerlijk, wij eten bijna elke dag vlees of vis. Een echt vegetarisch maal zet ik niet super snel op tafel. Terwijl ik makkelijk een dag zonder vlees kan, is mijn vriend een echte vleeseter. Hij miste het vlees in dit gerecht niet, maar dat heeft vast iets van doen met die overheerlijke gesmolten mozzarella door de saus!

zoodles mozzarella-tomatensaus

Dit gerecht maakte ik toen mijn vader bij ons kwam eten en we weinig tijd hadden om uitgebreid te koken. Eerlijk gezegd, onderstaand recept is net niet genoeg voor 3 personen (al helemaal niet als je 2 grote eters hebt).
Maak dit recept dus voor 2 personen, of voor 3 met een salade ernaast.

IngrediΓ«nten
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 bol mozzarella
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 500 gr gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
– 1 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 0,5 tl oregano
– peper en zout

– optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een (kokos)olie in een pan en bak hierin de ui glazig, voeg op het laatst de knoflook toe en bak even mee.

Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook, bak deze enkele minuten mee tot de aubergine gaar begint te worden.

Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat minimaal 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Blijf ondertussen goed roeren. Breng op smaak met wat peper en zout.

Was de courgette en gebruik een juliennerasp om hier linten van te maken.
Eventueel kun je nu de zoodles kort bakken.

Haal de tomatensaus van het vuur. Scheur of snijd de mozzarella in stukken en roer door de tomatensaus tot deze net begint te smelten.

Verdeel de zoodles over de borden en schep hierop de tomatensaus. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.