Mini speltpizza’s met appel en brie

speltpizza appel en brie

Deze mini speltpizza’s met appel en brie zijn ideaal voor een middag/avond met vrienden. Of gewoon op een dag dat je zin hebt in een lekker hapje. Of gewoon even tussendoor.. Ik zal maar eerlijk zijn; deze mini pizza’s zijn altijd wel lekker.

De afgelopen weken plaatste ik elke dinsdag een lekker recept met kaas. Deze mocht ook zeker niet in het rijtje ontbreken. Brie en fruit zijn namelijk echt een heerlijke combinatie! Laat je verassen door de smaken.

speltpizza appel en brie

Ingrediënten mini pizza’s
– 200 gr speltmeel
– 125 ml water
– 2 el olijfolie
– snuf zout

Ingrediënten topping
– 2 appels (bv jazz)
– 2 tl kokosbloesemsuiker
– 8 el water
– 100 gr brie

Bereiding
1. Begin met het maken van de appelcompote; schil de appels en snijd het klokhuis eruit, snijd de appels in kleine blokjes. Doe de appel samen met het water en kokosbloesemsuiker in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot de appels zacht zijn. Gebruik een pureestamper om er compote van te maken.

2. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
3. Combineer alle ingrediënten voor de mini pizza’s in een kom en meng tot een samenhangende bal.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak balletjes, ter grootte van een pingpongballetje, van het deeg en druk ze plat in de palm van je handen. Zorg dat ze ongeveer 0,5 cm dik zijn.
4. Snijd de brie in dunne plakjes.
5. Doe op elke pizza een theelepel compote en beleg dit met wat brie. Herhaal tot je alle mini pizza’s belegd hebt.
6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze bruin en gaar zijn.

Let op: Hou de pizza’s goed in de gaten na 10 minuten, het kan opeens erg snel gaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *