Vis

Kabeljauwburger

kabeljauwburger

Tags:        

Op dinsdag is het kaas-dag op FoodQuotes. Op deze overheerlijke kabeljauwburger zit maar een beetje kaas, maar… kaas is kaas. Deze burger is echt om je vingers bij af te likken! (wat trouwens zal moeten want over het algemeen is een zelfgemaakte burger niet te eten zonder te knoeien)

De saus op deze burger maak je ook zelf en is een variatie op remouladesaus. Deze saus vind zijn oorsprong in de Franse keuken en wordt in Nederland vaak gegeten bij vis (zoals kibbeling). Traditioneel wordt deze saus geserveerd bij salades. Maar heel eerlijk; ik vind deze saus zo lekker dat ik dan ook denk dat deze bij elk gerecht wel geserveerd kan wordenkabeljauwburger

 

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 burgers. De saus zal wat te veel zijn, maar deze kun je goed afgedekt bewaren in de koelkast.

Ingrediënten remouladesaus
– 2 el (magere) yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1/4 ui, fijn gesnipperd
– 1 augurk, fijn gesnipperd
– 1 tl oregano
– 1 tl peterselie
– zout en peper

Ingrediënten burger
– 2 kabeljauwburgers (AH)
– 2 hamburgerbroodjes
– handje baby spinazie
– 1 plak kaas
– 1 tomaat, in dunne plakjes
– halve ui, in dunne ringen
– komkommer, in dunne plakjes
– augurk, in dunne plakjes

Bereiding
Begin met het maken van de saus, deze wordt namelijk lekkerder als alle smaken even goed hebben kunnen intrekken. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet deze afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en plaats hierin de kabeljauwburgers. Ik heb gemerkt dat de burgers op die manier het lekkerste worden.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze de laatste 4 minuten bij de burgers in de oven.

Leg de onderkanten van de broodjes op een bord. Verdeel hierover heen (in deze volgorde) de; spinazie, kaas, kabeljauwburger, saus, tomaat, ui, komkommer en augurk. Dek af met de bovenkant van de hamburgerbroodjes en smullen maar!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.
  • Het populairste recept op mijn website van 2017 is (by far) deze Marokkaanse courgettesoep. Deze is ook echt onwijs lekker en staat hier ook nog regelmatig op het menu 🙌.
.
Directe link naar het recept in m’n bio en stories.