Vis

Kabeljauwburger

kabeljauwburger

Tags:        

Op dinsdag is het kaas-dag op FoodQuotes. Op deze overheerlijke kabeljauwburger zit maar een beetje kaas, maar… kaas is kaas. Deze burger is echt om je vingers bij af te likken! (wat trouwens zal moeten want over het algemeen is een zelfgemaakte burger niet te eten zonder te knoeien)

De saus op deze burger maak je ook zelf en is een variatie op remouladesaus. Deze saus vind zijn oorsprong in de Franse keuken en wordt in Nederland vaak gegeten bij vis (zoals kibbeling). Traditioneel wordt deze saus geserveerd bij salades. Maar heel eerlijk; ik vind deze saus zo lekker dat ik dan ook denk dat deze bij elk gerecht wel geserveerd kan wordenkabeljauwburger

 

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 burgers. De saus zal wat te veel zijn, maar deze kun je goed afgedekt bewaren in de koelkast.

Ingrediënten remouladesaus
– 2 el (magere) yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1/4 ui, fijn gesnipperd
– 1 augurk, fijn gesnipperd
– 1 tl oregano
– 1 tl peterselie
– zout en peper

Ingrediënten burger
– 2 kabeljauwburgers (AH)
– 2 hamburgerbroodjes
– handje baby spinazie
– 1 plak kaas
– 1 tomaat, in dunne plakjes
– halve ui, in dunne ringen
– komkommer, in dunne plakjes
– augurk, in dunne plakjes

Bereiding
Begin met het maken van de saus, deze wordt namelijk lekkerder als alle smaken even goed hebben kunnen intrekken. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet deze afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en plaats hierin de kabeljauwburgers. Ik heb gemerkt dat de burgers op die manier het lekkerste worden.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze de laatste 4 minuten bij de burgers in de oven.

Leg de onderkanten van de broodjes op een bord. Verdeel hierover heen (in deze volgorde) de; spinazie, kaas, kabeljauwburger, saus, tomaat, ui, komkommer en augurk. Dek af met de bovenkant van de hamburgerbroodjes en smullen maar!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.