Vis

Kabeljauwburger

kabeljauwburger

Tags:        

Op dinsdag is het kaas-dag op FoodQuotes. Op deze overheerlijke kabeljauwburger zit maar een beetje kaas, maar… kaas is kaas. Deze burger is echt om je vingers bij af te likken! (wat trouwens zal moeten want over het algemeen is een zelfgemaakte burger niet te eten zonder te knoeien)

De saus op deze burger maak je ook zelf en is een variatie op remouladesaus. Deze saus vind zijn oorsprong in de Franse keuken en wordt in Nederland vaak gegeten bij vis (zoals kibbeling). Traditioneel wordt deze saus geserveerd bij salades. Maar heel eerlijk; ik vind deze saus zo lekker dat ik dan ook denk dat deze bij elk gerecht wel geserveerd kan wordenkabeljauwburger

 

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 burgers. De saus zal wat te veel zijn, maar deze kun je goed afgedekt bewaren in de koelkast.

Ingrediënten remouladesaus
– 2 el (magere) yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1/4 ui, fijn gesnipperd
– 1 augurk, fijn gesnipperd
– 1 tl oregano
– 1 tl peterselie
– zout en peper

Ingrediënten burger
– 2 kabeljauwburgers (AH)
– 2 hamburgerbroodjes
– handje baby spinazie
– 1 plak kaas
– 1 tomaat, in dunne plakjes
– halve ui, in dunne ringen
– komkommer, in dunne plakjes
– augurk, in dunne plakjes

Bereiding
Begin met het maken van de saus, deze wordt namelijk lekkerder als alle smaken even goed hebben kunnen intrekken. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet deze afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en plaats hierin de kabeljauwburgers. Ik heb gemerkt dat de burgers op die manier het lekkerste worden.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze de laatste 4 minuten bij de burgers in de oven.

Leg de onderkanten van de broodjes op een bord. Verdeel hierover heen (in deze volgorde) de; spinazie, kaas, kabeljauwburger, saus, tomaat, ui, komkommer en augurk. Dek af met de bovenkant van de hamburgerbroodjes en smullen maar!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories