Paleo Recepten Vlees

Kipspiesen met knoflook en mosterd

kipspiesen met knoflook en mosterd

Tags:      

Deze kipspiesen met knoflook en mosterd zitten boordevol smaak en zijn gemaakt met ingrediënten die je waarschijnlijk standaard in huis hebt.
Ik vind persoonlijk kip echt lekker en probeer ook altijd nieuwe variaties voor de marinade te gebruiken. Want gemarineerde kip smaakt toch vaak 10 keer zo lekker. Soms is het gewoon simpel met wat paprika poeder of honing-mosterd, maar deze marinade behoort vanaf nu ook tot 1 van onze favorieten!

Deze spiesen bak je in de grillpan op minder mooie dagen. Op de warme zomer dagen zijn ze natuurlijk ook net zo lekker van de BBQ.

kipspiesen met knoflook en mosterd

Ingrediënten
– 400 gr kipfilet
– 1 el olijfolie
– 1 el balsamicoazijn
– 1 el mosterd
– 2 tenen knoflook, geperst

Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes.
Meng de kipfilet met de olie, azijn, mosterd en de knoflook goed door elkaar. Zet afgedekt 30 minuten in de koelkast zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Rijg de kipfilet aan de spiesen.
Verhit een grillpan op hoog vuur en bak hierin de spiesen gaar.

 


Dat geweldig mooie bord komt trouwens uit de Authentic serie van Orcacool.nl

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️