Zoet

Cake met kaneel en walnoten -Glutenvrij

cake met walnoten en kaneel glutenvrij

Tags:      

Deze cake met kaneel en walnoten is heerlijk smeuïg met een knapperig korstje van suiker, kaneel en walnoten. Daarnaast helemaal glutenvrij door het gebruik van een glutenvrije bakmix.
De proefpersonen hebben deze cake helemaal goedgekeurd en ook niet in de gaten gehad dat deze glutenvrij is. Soms hebben deze baksels namelijk wel eens de neiging om wat droog te worden, maar dat is hierbij niet het geval.

De glutenvrije bakmix die ik gebruikte voor deze cake is van het eigen merk van Albert Heijn. Wel wil ik er meteen even bijzeggen dat dit artikel zeker niet gesponsord is. Ik was gewoon erg benieuwd of deze mix lekker zou zijn. Onze goedkeuring heeft het, dus daarom wilde ik jullie deze niet onthouden!

cake met walnoten en kaneel glutenvrij

Ingrediënten cake
– 250 gr universele bakmix (bv deze van AH)
– 250 gr roomboter
– 200 gr suiker
– 60 ml melk
– 4 eieren
– 2 tl bakpoeder

Ingrediënten kaneel-walnotenmix
– 2 handjes walnoten
– 1,5 el kaneel
– 150 gr suiker

Bereiding
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Mix de roomboter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Voeg de melk, bakmix en bakpoeder toe en mix tot een egale massa.

Hak de walnoten fijn en meng deze, in een andere kom, samen met de kaneel en suiker.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en spatel hierin de helft van het cakebeslag. Maak de bovenkant een beetje glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel hier overheen de helft van de kaneel-walnotenmix.
Spatel het resterende cakebeslag in de vorm en maak glad. Bestrooi deze met de resterende kaneel-walnotenmix.

Bak 40 minuten gaar in het midden van de oven. De cake is gaar als een houten prikker er schoon uitkomt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)