Zoet

Cake met kaneel en walnoten -Glutenvrij

cake met walnoten en kaneel glutenvrij

Tags:      

Deze cake met kaneel en walnoten is heerlijk smeuïg met een knapperig korstje van suiker, kaneel en walnoten. Daarnaast helemaal glutenvrij door het gebruik van een glutenvrije bakmix.
De proefpersonen hebben deze cake helemaal goedgekeurd en ook niet in de gaten gehad dat deze glutenvrij is. Soms hebben deze baksels namelijk wel eens de neiging om wat droog te worden, maar dat is hierbij niet het geval.

De glutenvrije bakmix die ik gebruikte voor deze cake is van het eigen merk van Albert Heijn. Wel wil ik er meteen even bijzeggen dat dit artikel zeker niet gesponsord is. Ik was gewoon erg benieuwd of deze mix lekker zou zijn. Onze goedkeuring heeft het, dus daarom wilde ik jullie deze niet onthouden!

cake met walnoten en kaneel glutenvrij

Ingrediënten cake
– 250 gr universele bakmix (bv deze van AH)
– 250 gr roomboter
– 200 gr suiker
– 60 ml melk
– 4 eieren
– 2 tl bakpoeder

Ingrediënten kaneel-walnotenmix
– 2 handjes walnoten
– 1,5 el kaneel
– 150 gr suiker

Bereiding
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Mix de roomboter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Voeg de melk, bakmix en bakpoeder toe en mix tot een egale massa.

Hak de walnoten fijn en meng deze, in een andere kom, samen met de kaneel en suiker.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en spatel hierin de helft van het cakebeslag. Maak de bovenkant een beetje glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel hier overheen de helft van de kaneel-walnotenmix.
Spatel het resterende cakebeslag in de vorm en maak glad. Bestrooi deze met de resterende kaneel-walnotenmix.

Bak 40 minuten gaar in het midden van de oven. De cake is gaar als een houten prikker er schoon uitkomt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.