Groenten

Salade met warme geitenkaas en courgette

salade geitenkaas en courgette

Tags:    

Een salade als maaltijd vind ik eigenlijk altijd wel een goed idee. Zo ook deze salade met warme geitenkaas en courgette. Vullend, vol met kleur en vol van smaak.
Het is belangrijk zoveel mogelijk kleur op je bord te hebben, niet alleen omdat elke kleur (in elke groente) zo zijn eigen belangrijke voedingsstoffen heeft maar ook omdat het oog nou eenmaal ook wat wil.

Deze salade at ik gisteren en eigenlijk was het de bedoeling dat deze pas over een tijdje online zou komen, ik probeer namelijk altijd vooruit te werken. Maar gisteravond was mijn website even van zijn apropos en stuurde naar mijn volgers al het recept.. Dus toen werd ik wel bijna verplicht om deze vandaag alvast te delen πŸ™‚

salade geitenkaas en courgette

2 Geitenkaasjes op mijn salade vind ik erg lekker, maar was misschien wat veel. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er maar 1 per salade te gebruiken. Als je net als ik een grote fan bent van geitenkaas, dan leg je er gewoon 2 op per salade!

IngrediΓ«nten, voor 2 personen
– 4 geitenkaasjes
– 1 courgette
– 4 handen gemengde sla (ongeveer 100 gr)
– 1 rode paprika
– 2 el blanke rozijnen
– olie (ik gebruikte walnootolie)
– honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en hierop de geitenkaasjes. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Was ondertussen de courgette en snijd de uiteindes eraf. Snijd de courgette schuin in plakken van 1 cm. Bestrooi de plakken met zout en peper en grill ze in de grillpan tot ze net een beetje zacht worden.
Snijd de pitjes uit de paprika en snijd in dunne reepjes.

Verdeel de sla over 2 borden, leg hiernaast de paprika en courgetteplakken. Verdeel de blanke rozijnen over de borden.

Haal de geitenkaasjes uit de oven en leg deze op de sla. Besprenkel met honing en olie.
Maak af met een snufje zout en peper.

 


Wil je ook op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen die op FoodQuotes verschijnen? Schrijf je dan hieronder in!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.