Ei

FQF: Havermoutcrackers met eiersalade

Havermoutcrackers met eiersalade

Tags:          

Dit recept voor havermoutcrackers met eiersalade is van FoodQuotes Friend Melanie. Nog leuker; eigenlijk zijn het gewoon 2 receptjes in 1! Dubbele pret dus. Persoonlijk vind ik het er heerlijk uitzien, dus deze crackers ga ik zeker binnenkort een keer maken. Alleen nog even havermout inslaan.

Niet alleen ziet dit er heerlijk uit, het is ook nog eens een verantwoorde keuze. De crackers worden gemaakt zonder boter en de eiersalade zonder mayonaise. Klinkt goed toch?

Ingrediënten, voor 6 crackers
– 100gr havermeel
– 100gr havermout
– 2 eieren
– 1 el Italiaanse kruiden
– 1 el rozemarijn
– Snufje zout

Ingrediënten eiersalade, voor 6 crackers
– 4 eieren
– 1 el kwark
– Kerriepoeder
– Zout
– Bieslook

Bereiding
We beginnen met de crackers;
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng alle ingrediënten in een kom met een vork, kneed daarna tot een samenhangende bal met je handen. Leg deze bal tussen twee vellen bakpapier en gebruik een deegroller om er een dunne vierkante lap van te maken.
Ik heb vierkant crackers uitgesneden met een pizzasnijder, maar hier kun je heel creatief in zijn.

Eventueel kun je de crackers nu nog toppen met bijvoorbeeld sesamzaad, lijnzaad of maanzaad. Wel even goed aandrukken. Prik met een satéprikker zoveel mogelijk gaatjes in de crackers, hier worden ze wat luchtiger van.
Bak de crackers 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Terwijl de crackers in de oven staan maken we de eiersalade;
Kook vier eieren tot ze bijna hard gekookt zijn.
Ik heb de dooiers eruit gehaald, maar als je iets minder op de calorieën let kan je ze gewoon erin laten zitten.

Prak de eieren samen met de eetlepel kwark. Voeg naar smaak kerriepoeder toe, een snufje zout en wat bieslook.

Inmiddels zijn de crackers klaar en kuan je ze beleggen met de eiersalade, eet smakelijk!

 


Dit heerlijke dubbele recept heb ik mogen ontvangen van Melanie.
Je kunt Melanie volgen via instagram en facebook. (zeker de moeite waard!)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️