Zoet

Cupcakes met perzik -Glutenvrij

cupcakes met perzik glutenvrij

Tags:     

Deze cupcakes met perzik zijn glutenvrij en heerlijk van smaak. Wel belangrijk is dat je gebruik maakt van een goede rijpe perzik, want dan smaakt deze op zijn best. Een lekkere zomerse cupcake voor bij de koffie of thee.

Alweer een tijdje geleden maakte ik een overheerlijke glutenvrije cake met kaneel en walnoten. Deze cupcakes zijn gemaakt met dezelfde glutenvrije bakmix. Want tja, die cake daar had ik zelf maar 1 stukje van geproefd en de rest uitgedeeld aan familie.. Omdat ik de volgende dag zelf ook weer zin had in wat lekkers heb ik deze cupcakes gebakken. (en een andere overheerlijke smaak maar die zal ik later nog met jullie delen)

cupcakes met perzik glutenvrij

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 12 cupcakes. Ik gebruikte de glutenvrije bakmix van AH, maar voel je vrij je eigen favoriet te gebruiken!

Ingrediënten, alle op kamertemperatuur
– 125 gr glutenvrije bakmix
– 125 gr boter
– 100 gr suiker
– 4 el melk
– 2 eieren
– 1,5 tl bakpoeder
– 1,5 tl kaneel
– 2 perziken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe de boter en suiker in een mengkom en mix tot een smeuïge massa. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe terwijl je blijft mixen.
Voeg de bakmix, melk, bakpoeder en kaneel toe en mix tot een egaal beslag.

Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng deze voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. (de cupcakes zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️