Inspiratie Lunch Recepten

15x lekker en gezond: Meeneem lunches

lekker en gezond meeneem lunches

Tags:     

Opeens is het daar.. de welverdiende zomervakantie is bijna voorbij en langzaamaan wordt werk en school weer opgepakt. Dus het is weer tijd om je lunchtrommeltje te voorschijn te halen en zelf heerlijke meeneem lunches te maken.

Dat lunchen zonder boterham niet saai hoeft te zijn dat weten de meeste wel. Toch is er altijd nog wel behoefte aan wat inspiratie. In dit artikel geef ik je een 15 heerlijke ideeën voor lunchgerechten die je mee kan nemen! (allemaal zonder brood/granen)

Persoonlijk bereid ik graag mijn lunches de avond of in het weekend voor. Zo hoef ik in de ochtend alleen nog maar de koelkast open te trekken en een bakje te pakken.
Wat voor veel mensen misschien nog wel makkelijker is: maak de avond van te voren wat extra eten voor het diner. Die restjes zijn de volgende dag erg lekker als lunch!

omelet lunchomelet lunch

Lunch met omelet en proscuitto op 2 manieren

paprika gevuld met serrano ham en ei

Paprika gevuld met serrano ham en ei

courgette-erwten frittata

Frittata met courgette, erwten en pesto

frittata zoete aardappel en gehakt

Frittata met zoete aardappel en gehakt

bloemkool frittata

Bloemkool frittata

nectarine en prosciutto salade

Salade met nectarine en proscuitto

BLT

BLT “sandwich”

rosbief rolletjes

Rosbief rolletjes

broccoli salade

Broccoli salade

kikkererwten salade

Salade met kikkererwten

Gemarineerde bonensalade

Gemarineerde bonensalade

salade nicoise

Salade nicoise

Boerensalade

Boerensalade

salade geitenkaas en courgette

Salade met geitenkaas en courgette (maar dan met koude geitenkaas, net zo lekker!)

kipspiesen met knoflook en mosterd

Kipspiesen met knoflook en mosterd (ook koud lekker)

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️