Paleo Recepten Zoet

Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Tags:        

Je gaat het niet geloven; deze kokoskoekjes bevatten maar 3 (!!) ingrediënten. Deze ingrediënten heb ik altijd standaard in huis, namelijk: kokosmeel, boter/kokosolie en honing. Heb je deze ingrediënten liggen? Duik dan nu de keuken in om deze overheerlijke koekjes te maken!

Ik ben echt fan van makkelijke recepten, vooral van deze aangezien ik alle ingrediënten heb gemengd in de keukenmachine. Een kind kan de was doen!
Naast dat het een makkelijk recept is, is het resultaat ook nog eens super lekker. Een lekker kokoskoekje voor bij de koffie/thee.

Kokoskoekjes

Ingrediënten, allemaal op kamertemperatuur
– 50 gr boter (of kokosolie)
– 50 gr kokosmeel
– 2 el honing

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Meng met een mixer de boter, kokosmeel en honing tot een egale massa.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm 8 kleine balletjes van het deeg (deze zal wat plakken), en leg ze op het bakpapier.
Maak je vingers iets nat en druk ze uit tot koekjes.

Bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.

 

    25 reacties

  • Anita 23 augustus 2015 Beantwoord

    Lijkt me heerlijk😋denk dat ik er wat pure 80%chocolde stukjes door doe😋😋😋

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Dat is natuurlijk altijd een goed idee 🙂

  • Mariska 23 augustus 2015 Beantwoord

    Net uit de oven! Het lastigste van het hele recept is het laten afkoelen. ..

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Haha Ja inderdaad! Wel doen, anders vallen ze uit elkaar 🙂

  • Anne-Marie 23 augustus 2015 Beantwoord

    Ik heb ze net gemaakt. Heerlijk hoe het huis nu ruikt naar koekjes

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Oh dat ruikt zóóó lekker inderdaad! Geniet er van 🙂

  • Rianne 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bij mislukken ze! Het is ontzettend weinig deeg, kan er net 3 koekjes van maken. I
    Eenmaal in de oven wordt het een grote blubberige massa.. Wat doe ik verkeerd? Het ruikt wel heerlijk!

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Gebruik je wel kokosmeel? Het zijn trouwens ook wel kleine koekjes hoor 🙂

  • jenny 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hier ook mislukt… heel korrelig deeg, helemáál niet plakkerig. Kon zelfs geen balletjes rollen…
    Zién er niet slecht uit maar je moet ze met een lepeltje eten, vallen helemaal uiteen. Jammer, dochter keek er wel naar uit

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Oh wat vervelend Jenny! Wel kokosmeel gebruikt?

  • Annemarie 23 augustus 2015 Beantwoord

    Moet je de kokosolie dus niet eerst in een pannetje verwarmen voordat je t gaat
    mixen met de meel en honing ?

  • Annelies 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bij mij ook mislukt… is kokospoeder hetzelfde als kokosmeel?

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Wat vervelend! Nee dat is inderdaad niet hetzelfde

  • Gerald 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hoi.. Ze zagen er niet uit..maar ze zijn heerlijk geworden…volgende x maak ik wat meer beslag.. Want heb er maar 4 kunnen maken

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Haha de smaak is het belangrijkste!

  • Afra 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heb ze net gemaakt maar ze zijn niet lekker , vreselijk droge koekjes

  • […] Kokoskoekjes – FoodQuotes […]

  • Linda 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hopeloos mislukt. Goede kwaliteit kokosmeel en olie maar het werd een verbrandde kokossoep helaas.
    In dit recept mist duidelijk een bindmiddel, normaal zou dat een ei zijn maar de vervanger hiervoor ontbreekt in dit recept.
    Het rook de eerste 5 minuten wel lekker 😋

  • Esther 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heb ze net gemaakt maar er zit totaal geen smaak aan en ze zijn extreem droog. Heb er chocolade op gedaan voor de smaak maar nog zijn ze niet lekker jammer want ik ben gek op kokos.

  • Oma Appel 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heerlijke koekjes! Ik heb er wel een theelepeltje bakpoeder door gedaan. De droge bestanddelen gezeefd en na het mengen op laten stijven in de koelkast. Zo kunnen en makkelijk balletjes gedraaid worden. Oja en de volkende keer zet ik de temperatuur op 150C. Ze waren nu ietsje te donker.
    Bedankt voor het recept!

  • Eva 23 augustus 2015 Beantwoord

    Intrigerend recept! Ik ga het uitproberen. Gek dat het bij de een wel lukt en bij de ander niet. Of zouden mensen toch over het kokosmeel heen lezen en er gewoon kokos in doen? Anyway. Ik lees op zoveel blogs dat ze kokosolie gebruiken. Dat zit toch boordevol transvet dat helemaal niet door het lichaam afgebroken kan worden?
    Het hoopt zich op, met alle gevolgen van dien. Lijkt me niet iets dat je moet promoten 🙁

  • Thea 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hoi,

    Hoelang kan ik de koekjes in de koelkast bewaren?

    Het is trouwens heerlijk 😊

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Fijn om te horen Thea!
      Je kunt ze denk ik een aantal dagen bewaren (luchtdicht), ik denk wel dat ze elke dag iets minder lekker worden.

  • Nine 23 augustus 2015 Beantwoord

    Ik heb het gemaakt met kokosmeel, boter en honing. Precies zoals het recept. Maar ze zijn erg droog, weet jij hier misschien een oplossing voor? Ik heb de kokosmeel van puur en lekker geloof ik.

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Het zijn inderdaad wel wat droge koekjes. Je kunt uiteraard altijd wat meer honing toevoegen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.