Paleo Recepten Zoet

Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Tags:       

Je gaat het niet geloven; deze kokoskoekjes bevatten maar 3 (!!) ingrediënten. Deze ingrediënten heb ik altijd standaard in huis, namelijk: kokosmeel, boter/kokosolie en honing. Heb je deze ingrediënten liggen? Duik dan nu de keuken in om deze overheerlijke koekjes te maken!

Ik ben echt fan van makkelijke recepten, vooral van deze aangezien ik alle ingrediënten heb gemengd in de keukenmachine. Een kind kan de was doen!
Naast dat het een makkelijk recept is, is het resultaat ook nog eens super lekker. Een lekker kokoskoekje voor bij de koffie/thee.

Kokoskoekjes

Ingrediënten, allemaal op kamertemperatuur
– 50 gr boter (of kokosolie)
– 50 gr kokosmeel
– 2 el honing

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Meng met een mixer de boter, kokosmeel en honing tot een egale massa.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm 8 kleine balletjes van het deeg (deze zal wat plakken), en leg ze op het bakpapier.
Maak je vingers iets nat en druk ze uit tot koekjes.

Bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.

 

    27 reacties

  • Anita 23 augustus 2015 Beantwoord

    Lijkt me heerlijk😋denk dat ik er wat pure 80%chocolde stukjes door doe😋😋😋

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Dat is natuurlijk altijd een goed idee 🙂

  • Mariska 23 augustus 2015 Beantwoord

    Net uit de oven! Het lastigste van het hele recept is het laten afkoelen. ..

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Haha Ja inderdaad! Wel doen, anders vallen ze uit elkaar 🙂

  • Anne-Marie 23 augustus 2015 Beantwoord

    Ik heb ze net gemaakt. Heerlijk hoe het huis nu ruikt naar koekjes

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Oh dat ruikt zóóó lekker inderdaad! Geniet er van 🙂

  • Rianne 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bij mislukken ze! Het is ontzettend weinig deeg, kan er net 3 koekjes van maken. I
    Eenmaal in de oven wordt het een grote blubberige massa.. Wat doe ik verkeerd? Het ruikt wel heerlijk!

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Gebruik je wel kokosmeel? Het zijn trouwens ook wel kleine koekjes hoor 🙂

  • jenny 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hier ook mislukt… heel korrelig deeg, helemáál niet plakkerig. Kon zelfs geen balletjes rollen…
    Zién er niet slecht uit maar je moet ze met een lepeltje eten, vallen helemaal uiteen. Jammer, dochter keek er wel naar uit

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Oh wat vervelend Jenny! Wel kokosmeel gebruikt?

  • Annemarie 23 augustus 2015 Beantwoord

    Moet je de kokosolie dus niet eerst in een pannetje verwarmen voordat je t gaat
    mixen met de meel en honing ?

  • Annelies 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bij mij ook mislukt… is kokospoeder hetzelfde als kokosmeel?

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Wat vervelend! Nee dat is inderdaad niet hetzelfde

  • Gerald 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hoi.. Ze zagen er niet uit..maar ze zijn heerlijk geworden…volgende x maak ik wat meer beslag.. Want heb er maar 4 kunnen maken

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Haha de smaak is het belangrijkste!

  • Afra 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heb ze net gemaakt maar ze zijn niet lekker , vreselijk droge koekjes

  • […] Kokoskoekjes – FoodQuotes […]

  • Linda 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hopeloos mislukt. Goede kwaliteit kokosmeel en olie maar het werd een verbrandde kokossoep helaas.
    In dit recept mist duidelijk een bindmiddel, normaal zou dat een ei zijn maar de vervanger hiervoor ontbreekt in dit recept.
    Het rook de eerste 5 minuten wel lekker 😋

  • Esther 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heb ze net gemaakt maar er zit totaal geen smaak aan en ze zijn extreem droog. Heb er chocolade op gedaan voor de smaak maar nog zijn ze niet lekker jammer want ik ben gek op kokos.

  • Oma Appel 23 augustus 2015 Beantwoord

    Heerlijke koekjes! Ik heb er wel een theelepeltje bakpoeder door gedaan. De droge bestanddelen gezeefd en na het mengen op laten stijven in de koelkast. Zo kunnen en makkelijk balletjes gedraaid worden. Oja en de volkende keer zet ik de temperatuur op 150C. Ze waren nu ietsje te donker.
    Bedankt voor het recept!

  • Eva 23 augustus 2015 Beantwoord

    Intrigerend recept! Ik ga het uitproberen. Gek dat het bij de een wel lukt en bij de ander niet. Of zouden mensen toch over het kokosmeel heen lezen en er gewoon kokos in doen? Anyway. Ik lees op zoveel blogs dat ze kokosolie gebruiken. Dat zit toch boordevol transvet dat helemaal niet door het lichaam afgebroken kan worden?
    Het hoopt zich op, met alle gevolgen van dien. Lijkt me niet iets dat je moet promoten 🙁

  • Thea 23 augustus 2015 Beantwoord

    Hoi,

    Hoelang kan ik de koekjes in de koelkast bewaren?

    Het is trouwens heerlijk 😊

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Fijn om te horen Thea!
      Je kunt ze denk ik een aantal dagen bewaren (luchtdicht), ik denk wel dat ze elke dag iets minder lekker worden.

  • Nine 23 augustus 2015 Beantwoord

    Ik heb het gemaakt met kokosmeel, boter en honing. Precies zoals het recept. Maar ze zijn erg droog, weet jij hier misschien een oplossing voor? Ik heb de kokosmeel van puur en lekker geloof ik.

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Het zijn inderdaad wel wat droge koekjes. Je kunt uiteraard altijd wat meer honing toevoegen.

  • Anouk 23 augustus 2015 Beantwoord

    Bak ze 12 min in voorverwarmde oven. Betekent dat dat de oven tijdens het bakken uit staat? Met 10 min heb ik ze er uit gehaald omdat ze te bruin werden en had de temp al terug gedraaid.
    Verder leuk recept, kon er zelfs 10 koekjes van maken en de afdruk van de koekstempel blijft goed zichtbaar. Deeg even in de koelkast was een goede tip die ik uit de reacties heb gehaald.

    • Simone 23 augustus 2015 Beantwoord

      Nee, je verwarmd de oven voor en vervolgens bak je ze ook op die graden nog 12 minuten.
      Ja het is wel een beetje opletten met je oven, sommige worden warmer/kouder.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!