Hartige snacks Recepten

Kaasstengels en kaasrondjes

kaasstengels en kaasrondjes

Tags:       

Op deze kaas-dinsdag deel ik graag een lekker borrelhapje met jullie, namelijk; kaasstengels en kaasrondjes. Super makkelijk te maken en ook nog eens boordevol smaak door het gebruik van kruiden en boerenkaas.

Op menig verjaardagfeestje verschenen vroeger de kaasstengels (in een glaasje) op tafel. De laatste jaren zijn ze alleen niet meer zo hip. Tenminste.. dat denk ik dan, want de feestjes die ik in de laatste 10 jaar gehad heb waren altijd zonder de kaashapjes.
Daarom vond ik dat ik dit รผber-makkelijke receptje maar eens met jullie moest delen zodat we weer massaal aan de kaashapjes gaan ๐Ÿ™‚

kaasstengels

Met onderstaande ingrediรซnten maak je ongeveer 10 kaasstengels รฉn 16 kaasrondjes.

Ingrediรซnten
–ย 4 plakjes bladerdees
–ย 30 gr geraspte 30+ kaas (of een andere kaas die je lekker vindt)
– 2 tl tijm
– 1 ei, geklutst

Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg geheel ontdooien.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Begin met de rolletjes; leg 2 plakjes bladerdeeg klaar. Bestrijk de plakjes met een dun laagje ei.
Bestrooi deze met de tijm en vervolgens met de helft van de geraspte kaas.
Rol de plakjes bladerdeeg strak op en verpak ze in huishoudfolie. Leg ze 30 minuten in de koelkast.

En dan de kaasstengels; leg 2 plakjes bladerdeeg klaar. Snijd de plakjes in 5 lange repen met een mesje. Bestrijk de plakjes met een dun laagje ei. Bestrooi deze met de tijm en vervolgens met de helft van de geraspte kaas.
Leg de kaasstengels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De kaasrolletjes; haal de rollen uit de koelkast en snijd deze in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed. Leg de rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Heb je een grote oven? Leg dan de rolletjes bij de kaasstengels op de bakplaat en bak ze tegelijk.
Heb je (net als ik) een iets kleinere oven dan bak je de rolletjes na de kaastengels in de voorverwarmde oven.

kaasrondjes

 

    4 reacties

  • Martine 25 augustus 2015 Beantwoord

    Lekker! Als ik naar het plaatje kijk, neem ik aan dat de rol uit de koelkast nog gesneden moet worden(?)

    • Simone 25 augustus 2015 Beantwoord

      Daar heb je helemaal gelijk in :). Heb het meteen even aangepast

      • Martine 25 augustus 2015 Beantwoord

        Thanks! Ga ik die rolletjes ook eens maken :^)

  • […] Kaasstengels en kaasrondjes […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros ๐Ÿ™‹ ๐Ÿ˜ maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu ๐Ÿ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies ๐Ÿช staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen รฉn met suiker ๐Ÿ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu รฉcht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! โค๏ธ