Recepten Zoet

Chocoladetaart met peren -Glutenvrij

Chocoladetaart met peren

Tags:     

Deze overheerlijke chocoladetaart met peren is echt een ware traktatie. Door het gebruik van amandelmeel is deze ook nog eens helemaal glutenvrij. Genieten met een hoofletter G!
Als je van brownies houdt dan weet ik zeker dat je gaat smullen van deze taart. De combinatie peer en chocolade is wat mij betreft ‘a match made in heaven’. Chocolade en fruit gaat altijd goed samen, maar peren en aardbeien zijn voor mij echt de allerlekkerste combinatie.

Ik maakte deze taart als nagerecht voor een etentje. Op zich best spannend want het gehele etentje bestond uit nieuwe recepten die ik al een tijdje op mijn to-do lijstje had staan. Er zat natuurlijk een kans in dat het merendeel van de gerechten niet zou zijn wat ik ervan verwachtte. Gelukkig (voor mij en voor mijn mede-tafelgenoten) is alles goed gelukt! Stuk voor stuk lekkere recepten die ik binnenkort met jullie zal delen.

Chocoladetaart met peren

Deze taart is vol van smaakย en heerlijk smeuรฏg. Echt een taart om te maken voor vrienden/familie of gewoon voor jezelf als je wat lekkers verdiend hebt ๐Ÿ™‚
Wel een kleine sidenote: deze taart is absoluut dezelfde dag het allerlekkerste! (vooral als deze nog een beetje warm is)

 

Ingrediรซnten
– 85 gr extra pure chocolade
– 85 gr roomboter + extra voor de vorm
– 85 gr lichte basterdsuiker
– 85 gr amandelmeel
– 3 eieren, gesplitst
– 3 peren

Optioneel
– Poedersuiker om de cake mee te bestrooien
– Slagroom bij het serveren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de bodem en randen in met wat roomboter.

Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje tot een egale saus, zet het vuur uit.
Klop de dooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Mix het suikermengsel samen met het amandelmeelย door het chocolade mengsel.

Snijd de peren in de lengte doormidden, snijd het klokhuis eruit en schil de helften. Zet even aan de kant.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en zorg dat ook je mixer brandschoon is. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Mix voorzichtigย 1/3 van de eiwitten door het chocolademengsel met een (siliconen)spatel. Spatel de rest van de eiwitten door het mengsel tot je een egaal beslag hebt.
Stort het beslag in de springvorm en leg hierin de halve peren.

Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of je taart gaar is door er een satรฉprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Optioneel; bestrooi voor het serveren met poedersuiker en/of serveer met slagroom.

Chocoladetaart met peren

    5 reacties

  • Cimi 26 augustus 2015 Beantwoord

    Ziet er onwijs lekker uit! ๐Ÿ™‚

  • Anneke 26 augustus 2015 Beantwoord

    Ik heb deze taart vandaag gemaakt en zoals aanbevolen warm gegeten. Hij is heerlijk en zeker de moeite waard om nog een keer te maken. Om je vingers bij af te likken.

    • Simone 26 augustus 2015 Beantwoord

      Dat klinkt goed Anneke!

  • Maartje de Bruijn 26 augustus 2015 Beantwoord

    Ik ga deze taart zeker bakken. Wat is de doorsnee van de bakvorm/

    • Simone 26 augustus 2015 Beantwoord

      Voor deze taart gebruikte ik een springvorm van 28 cm doorsnede

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep ๐Ÿฅ„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat ๐Ÿ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi ๐Ÿ˜
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.