Diner Recepten Sauzen & Dips Vlees

Sis köfte met tzatziki

sis kofte met tzatziki

Tags:      

Deze sis köfte met tzatziki is een heerlijk gerecht. Kruidig vleesspiesen met een frisse yoghurt-dressing. Heerlijk op een warme (na)zomeravond van de BBQ, maar ook net zo lekker gewoon uit de grillpan. Zet een grote schaal vol met deze spiesen op tafel en ik weet zeker dat iedereen er van zal smullen!

Al eerder plaatste ik het recept voor Turkse köfte, deze keer is het de sis köfte. Sis betekent eigenlijk niets meer dan spies. Dus een köfte spies, maar de Turkse benaming vind ik dan toch weer mooier klinken. Toch heeft het ook iets leuks, eten op een stokje.. wat het nou is weet ik eigenlijk niet. Maar het lijkt wel of (bijna) alles lekkerder en mooier is op een stokje.

sis kofte met tzatziki

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 8 spiesjes.
Maak de tzatziki en meng het vlees met de kruiden minimaal 1 uur van te voren zodat alle smaken er goed in kunnen trekken. De tzatziki kun je eventueel ook de dag van te voren al maken.

Ingrediënten sis köfte
– 1 kg rundergehakt
– 1 ui
– 1 hand verse peterselie
– 1 ei
– 1 el tijm
– 2 tl knoflookpoeder
– 2 tl paprikapoeder
– zout en peper
– 8 prikkers (+ wat extra voor de zekerheid)

Ingrediënten tzatziki
– 500 ml Turkse yoghurt (of Griekse)
– 1 komkommer
– 2 teentjes knoflook
– 1 el gedroogde dille
– 1 el olijfolie
– 1/4 citroen
– zout en peper

Bereiding tzatziki
Rasp de komkommer met een grove rasp boven een vergiet. Laat 10 minuten uitlekken.

Doe de yoghurt in een kom, pers hierboven de knoflook teentjes uit, pers de citroen uit en doe de olijfolie en dille erbij.
Voeg de komkommerrasp toe. Is deze nog erg nat? Knijp hem dan uit tussen je handen.
Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Zet afgedekt in de koelkast tot je hem gebruikt.

 

Bereiding sis köfte
Snipper de ui en hak de peterselie fijn.
Meng het gehakt met de kruiden, ei, ui en peterselie in een grote kom. Zet afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.

Als je houten prikkers gebruikt leg deze dan minimaal 30 minuten in een bakje met water.

Haal het gehakt uit de koelkast en vorm 8 worstjes met je handen.
Prik de prikkers door de worstjes. Bak de sis köfte in een grillpan of op de BBQ tot ze bruin van buiten en gaar van binnen zijn.

sis kofte met tzatziki

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.