Chocoladetaart met peren -Glutenvrij

Chocoladetaart met peren

Deze overheerlijke chocoladetaart met peren is echt een ware traktatie. Door het gebruik van amandelmeel is deze ook nog eens helemaal glutenvrij. Genieten met een hoofletter G!
Als je van brownies houdt dan weet ik zeker dat je gaat smullen van deze taart. De combinatie peer en chocolade is wat mij betreft ‘a match made in heaven’. Chocolade en fruit gaat altijd goed samen, maar peren en aardbeien zijn voor mij echt de allerlekkerste combinatie.

Ik maakte deze taart als nagerecht voor een etentje. Op zich best spannend want het gehele etentje bestond uit nieuwe recepten die ik al een tijdje op mijn to-do lijstje had staan. Er zat natuurlijk een kans in dat het merendeel van de gerechten niet zou zijn wat ik ervan verwachtte. Gelukkig (voor mij en voor mijn mede-tafelgenoten) is alles goed gelukt! Stuk voor stuk lekkere recepten die ik binnenkort met jullie zal delen.

Chocoladetaart met peren

Deze taart is vol van smaak en heerlijk smeuïg. Echt een taart om te maken voor vrienden/familie of gewoon voor jezelf als je wat lekkers verdiend hebt :)
Wel een kleine sidenote: deze taart is absoluut dezelfde dag het allerlekkerste! (vooral als deze nog een beetje warm is)

 

Ingrediënten
– 85 gr extra pure chocolade
– 85 gr roomboter + extra voor de vorm
– 85 gr lichte basterdsuiker
– 85 gr amandelmeel
– 3 eieren, gesplitst
– 3 peren

Optioneel
– Poedersuiker om de cake mee te bestrooien
– Slagroom bij het serveren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de bodem en randen in met wat roomboter.

Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje tot een egale saus, zet het vuur uit.
Klop de dooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Mix het suikermengsel samen met het amandelmeel door het chocolade mengsel.

Snijd de peren in de lengte doormidden, snijd het klokhuis eruit en schil de helften. Zet even aan de kant.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en zorg dat ook je mixer brandschoon is. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Mix voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het chocolademengsel met een (siliconen)spatel. Spatel de rest van de eiwitten door het mengsel tot je een egaal beslag hebt.
Stort het beslag in de springvorm en leg hierin de halve peren.

Bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of je taart gaar is door er een satéprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Optioneel; bestrooi voor het serveren met poedersuiker en/of serveer met slagroom.

Chocoladetaart met peren

5 gedachten over “Chocoladetaart met peren -Glutenvrij

  1. Anneke schreef:

    Ik heb deze taart vandaag gemaakt en zoals aanbevolen warm gegeten. Hij is heerlijk en zeker de moeite waard om nog een keer te maken. Om je vingers bij af te likken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *