Kabeljauwburger

kabeljauwburger

Op dinsdag is het kaas-dag op FoodQuotes. Op deze overheerlijke kabeljauwburger zit maar een beetje kaas, maar… kaas is kaas. Deze burger is echt om je vingers bij af te likken! (wat trouwens zal moeten want over het algemeen is een zelfgemaakte burger niet te eten zonder te knoeien)

De saus op deze burger maak je ook zelf en is een variatie op remouladesaus. Deze saus vind zijn oorsprong in de Franse keuken en wordt in Nederland vaak gegeten bij vis (zoals kibbeling). Traditioneel wordt deze saus geserveerd bij salades. Maar heel eerlijk; ik vind deze saus zo lekker dat ik dan ook denk dat deze bij elk gerecht wel geserveerd kan worden.

kabeljauwburger

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 burgers. De saus zal wat te veel zijn, maar deze kun je goed afgedekt bewaren in de koelkast.

Ingrediënten remouladesaus
– 2 el (magere) yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1/4 ui, fijn gesnipperd
– 1 augurk, fijn gesnipperd
– 1 tl oregano
– 1 tl peterselie
– zout en peper

Ingrediënten burger
– 2 kabeljauwburgers (AH)
– 2 hamburgerbroodjes
– handje baby spinazie
– 1 plak kaas
– 1 tomaat, in dunne plakjes
– halve ui, in dunne ringen
– komkommer, in dunne plakjes
– augurk, in dunne plakjes

Bereiding
Begin met het maken van de saus, deze wordt namelijk lekkerder als alle smaken even goed hebben kunnen intrekken. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet deze afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en plaats hierin de kabeljauwburgers. Ik heb gemerkt dat de burgers op die manier het lekkerste worden.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze de laatste 4 minuten bij de burgers in de oven.

Leg de onderkanten van de broodjes op een bord. Verdeel hierover heen (in deze volgorde) de; spinazie, kaas, kabeljauwburger, saus, tomaat, ui, komkommer en augurk. Dek af met de bovenkant van de hamburgerbroodjes en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *