FQF: Pick-me-up “Pina Colada” smoothie

Pina Colada smoothie

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk smoothie recept; namelijk deze pick-me-up Pina colada smoothie. Iedereen kent de Pina colada cocktail wel; gemaakt met witte rum, ananassap en kokosmelk in de basis. Wisten jullie dat dit de nationale drank van Puerto Rico is?
Voel je trouwens vrij om elk moment van de dag te genieten van deze smoothie! Nu hoor ik je bijna al denken “een cocktail als ontbijt?”  Ja dat kan! Deze versie van de Pina colada is namelijk helemaal alcoholvrij. Lekker op elk moment van de dag.

FQF oftewel ‘FoodQuotes Friend’ is een nieuwe rubriek. Regelmatig zal je hier een heerlijk recept voorbij zien komen van lezers/volgers; oftewel vrienden van FoodQuotes. Enige tijd geleden deed ik al een oproepje op instagram en Facebook en daardoor heb ik al heerlijke recepten mogen ontvangen.
Heb jij nog een lekker recept liggen dat je graag zou willen delen met mijn volgers én heb je hier een mooie foto van? Neem dan zeker contact met me op!

 

Ingrediënten, per persoon
– 150 gram ananas (bevroren)
– 50 ml kokosmelk
– 1 banaan
– 1 eetlepel honing
– Het sap van ½ limoen
– Water of (plantaardige)melk om te blenden; hoe meer je toevoegt hoe vloeibaarder je smoothie, dus kies de consistentie die jij lekker vindt.

Bereiding
Plaats alles in een blender en mix tot een egale massa.
Schenk in een glas en drink meteen op of neem mee in een afsluitbare beker indien je snel de deur uit moet.


Dit heerlijke recept heb ik mogen ontvangen van Lianne van de website Eat and get Fit.
Je kunt haar ook volgen via Instagram en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *