Groenten

Champignons met pesto en kaas

champignons pesto kaas

Tags:         

Een heerlijk hapje als voorgerecht, bij het eten of de borrel. Deze champignons met pesto en kaas zitten boordevol smaak en zorgen voor een waar feestje in je mond!

Al jaren zijn de champignons gevuld met boursin (klik) favoriet hier in huis, maar ik vond het tijd om ook eens wat anders te gebruiken als vulling.
Ik vind het heerlijk om af en toe allemaal verschillende hapjes te maken voor het avondeten. Dat ik dan veel tijd in de keuken sta is een bijzaak, want dat is het voor mij echt wel waard. Een soort tapas-avondje dus. Allemaal verschillende lekkere dingen proeven onder het genot van een glaasje wijn… ik heb er nu al zin in!

champignons pesto kaas

Voor deze gevulde champignons gebruik ik een 35+ kaas omdat deze minder vet bevat. Doordat ik een extra belegen kaas gebruik zit er een volle, licht pittige en heerlijke smaak aan.

Ingrediënten
– 250 gr champignons
– 4 el pesto
– 3 tl amandelmeel
– 30 gr geraspte extra belegen 35+ kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje.
Draai de steeltjes uit de champignons, deze worden niet gebruikt.

Meng de pesto met het amandelmeel tot een egale massa.
Verdeel het pesto mengsel over de champignons en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de kaas over de champignons.

Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)