Recepten Zoet

Brownie cake

Brownie cake

Tags:   

Deze brownie cake is echt gevaarlijk lekker! De onderste laag is een smeuïge brownie met daarbovenop een heerlijke laag romige cake. Echt waar.. ik proefde 1 stukje en moest me inhouden niet meteen nog een plakje te pakken.
Het lekkere van deze cake is dat je wel brownie proeft zonder meteen alléén maar chocolade te proeven, dat was tenminste wat 1 van mijn gasten zei. En hij heeft gelijk, door 2 soorten beslag te gebruiken heb je echt een overheerlijke combinatie in 1 cake.

Deze cake had voor mij wel wat voeten in de aarde. Dit is namelijk mijn eerste baksel uit mijn gloednieuwe oven. Voorheen had ik een elektrische oven, maar nu een heteluchtoven.. dan veranderd de temperatuur dus! Tijdens mijn zoektocht naar de juiste temperatuur wenste ik even dat ik m’n oude oventje weer terug had. Maar met behulp van mijn moeder en google is het me dan toch gelukt!

Brownie cake

Voor beide lagen gebruik ik een anders soort bloem, namelijk patentbloem voor de brownie laag en zelfrijzend bakmeel voor de cake laag. De brownie laag moet namelijk een mooie platte laag blijven, we willen niet dat deze gaat rijzen.
Wil je 1 soort bloem gebruiken dan kan dat, gebruik dan patentbloem voor beide lagen maar voeg wel 1,5 tl bakpoeder toe aan de cake laag.

Ingrediënten brownie laag
– 140 gr pure chocolade
– 50 gr roomboter
– 50 gr bruine basterdsuiker
– 1 ei
– 35 gr patentbloem

Ingrediënten cake laag
– 120 gr roomboter
– 100 gr suiker
– 2 eieren
– 120 gr zelfrijzend bakmeel
– 4 el kokosmelk (of andere melk)

Bereiding
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Begin met de brownie laag;
Smelt de boter en de chocolade in een pannetje tot een romige massa. Laat eventjes afkoelen voordat je verder gaat.
Voeg nu de basterdsuiker toe en mix goed door. Voeg het ei toe en mix tot een egaal beslag. Spatel vervolgens de patentbloem erdoorheen tot er geen klontjes meer zijn.

Stort het beslag in de cakevorm en gebruik een siliconen spatel of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de cake laag;
Meng de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door. Voeg vervolgens de melk toe en mix tot een egaal beslag.

Stort dit beslag op de brownie laag en gebruik een siliconen spatel (of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik, haal hem vervolgens voorzichtig eruit en zet op een rooster om helemaal af te koelen.

    2 reacties

  • Carola 3 september 2015 Beantwoord

    Hoi,

    Deze cake ziet er heerlijk uit! Ik ben erg benieuwd. Wil deze morgen gaan maken.
    Vraagje: op hoeveel graden moet een electrische oven?

    Hoor het graag van je.

    Groetjes Carola

    • Simone 3 september 2015 Beantwoord

      Hi Carola, een elektrische oven zou ik op 180 graden zetten. Dat wordt smullen morgen! 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.