Recepten Zoet

Brownie cake

Brownie cake

Tags:   

Deze brownie cake is echt gevaarlijk lekker! De onderste laag is een smeuïge brownie met daarbovenop een heerlijke laag romige cake. Echt waar.. ik proefde 1 stukje en moest me inhouden niet meteen nog een plakje te pakken.
Het lekkere van deze cake is dat je wel brownie proeft zonder meteen alléén maar chocolade te proeven, dat was tenminste wat 1 van mijn gasten zei. En hij heeft gelijk, door 2 soorten beslag te gebruiken heb je echt een overheerlijke combinatie in 1 cake.

Deze cake had voor mij wel wat voeten in de aarde. Dit is namelijk mijn eerste baksel uit mijn gloednieuwe oven. Voorheen had ik een elektrische oven, maar nu een heteluchtoven.. dan veranderd de temperatuur dus! Tijdens mijn zoektocht naar de juiste temperatuur wenste ik even dat ik m’n oude oventje weer terug had. Maar met behulp van mijn moeder en google is het me dan toch gelukt!

Brownie cake

Voor beide lagen gebruik ik een anders soort bloem, namelijk patentbloem voor de brownie laag en zelfrijzend bakmeel voor de cake laag. De brownie laag moet namelijk een mooie platte laag blijven, we willen niet dat deze gaat rijzen.
Wil je 1 soort bloem gebruiken dan kan dat, gebruik dan patentbloem voor beide lagen maar voeg wel 1,5 tl bakpoeder toe aan de cake laag.

Ingrediënten brownie laag
– 140 gr pure chocolade
– 50 gr roomboter
– 50 gr bruine basterdsuiker
– 1 ei
– 35 gr patentbloem

Ingrediënten cake laag
– 120 gr roomboter
– 100 gr suiker
– 2 eieren
– 120 gr zelfrijzend bakmeel
– 4 el kokosmelk (of andere melk)

Bereiding
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Begin met de brownie laag;
Smelt de boter en de chocolade in een pannetje tot een romige massa. Laat eventjes afkoelen voordat je verder gaat.
Voeg nu de basterdsuiker toe en mix goed door. Voeg het ei toe en mix tot een egaal beslag. Spatel vervolgens de patentbloem erdoorheen tot er geen klontjes meer zijn.

Stort het beslag in de cakevorm en gebruik een siliconen spatel of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de cake laag;
Meng de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door. Voeg vervolgens de melk toe en mix tot een egaal beslag.

Stort dit beslag op de brownie laag en gebruik een siliconen spatel (of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik, haal hem vervolgens voorzichtig eruit en zet op een rooster om helemaal af te koelen.

    2 reacties

  • Carola 3 september 2015 Beantwoord

    Hoi,

    Deze cake ziet er heerlijk uit! Ik ben erg benieuwd. Wil deze morgen gaan maken.
    Vraagje: op hoeveel graden moet een electrische oven?

    Hoor het graag van je.

    Groetjes Carola

    • Simone 3 september 2015 Beantwoord

      Hi Carola, een elektrische oven zou ik op 180 graden zetten. Dat wordt smullen morgen! 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories