Recepten Zoet

Brownie cake

Brownie cake

Tags:   

Deze brownie cake is echt gevaarlijk lekker! De onderste laag is een smeuïge brownie met daarbovenop een heerlijke laag romige cake. Echt waar.. ik proefde 1 stukje en moest me inhouden niet meteen nog een plakje te pakken.
Het lekkere van deze cake is dat je wel brownie proeft zonder meteen alléén maar chocolade te proeven, dat was tenminste wat 1 van mijn gasten zei. En hij heeft gelijk, door 2 soorten beslag te gebruiken heb je echt een overheerlijke combinatie in 1 cake.

Deze cake had voor mij wel wat voeten in de aarde. Dit is namelijk mijn eerste baksel uit mijn gloednieuwe oven. Voorheen had ik een elektrische oven, maar nu een heteluchtoven.. dan veranderd de temperatuur dus! Tijdens mijn zoektocht naar de juiste temperatuur wenste ik even dat ik m’n oude oventje weer terug had. Maar met behulp van mijn moeder en google is het me dan toch gelukt!

Brownie cake

Voor beide lagen gebruik ik een anders soort bloem, namelijk patentbloem voor de brownie laag en zelfrijzend bakmeel voor de cake laag. De brownie laag moet namelijk een mooie platte laag blijven, we willen niet dat deze gaat rijzen.
Wil je 1 soort bloem gebruiken dan kan dat, gebruik dan patentbloem voor beide lagen maar voeg wel 1,5 tl bakpoeder toe aan de cake laag.

Ingrediënten brownie laag
– 140 gr pure chocolade
– 50 gr roomboter
– 50 gr bruine basterdsuiker
– 1 ei
– 35 gr patentbloem

Ingrediënten cake laag
– 120 gr roomboter
– 100 gr suiker
– 2 eieren
– 120 gr zelfrijzend bakmeel
– 4 el kokosmelk (of andere melk)

Bereiding
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Begin met de brownie laag;
Smelt de boter en de chocolade in een pannetje tot een romige massa. Laat eventjes afkoelen voordat je verder gaat.
Voeg nu de basterdsuiker toe en mix goed door. Voeg het ei toe en mix tot een egaal beslag. Spatel vervolgens de patentbloem erdoorheen tot er geen klontjes meer zijn.

Stort het beslag in de cakevorm en gebruik een siliconen spatel of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de cake laag;
Meng de boter en de suiker tot een romige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door. Voeg vervolgens de melk toe en mix tot een egaal beslag.

Stort dit beslag op de brownie laag en gebruik een siliconen spatel (of de bolle kant van een lepel) om hier een egale laag van te maken.
Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik, haal hem vervolgens voorzichtig eruit en zet op een rooster om helemaal af te koelen.

    2 reacties

  • Carola 3 september 2015 Beantwoord

    Hoi,

    Deze cake ziet er heerlijk uit! Ik ben erg benieuwd. Wil deze morgen gaan maken.
    Vraagje: op hoeveel graden moet een electrische oven?

    Hoor het graag van je.

    Groetjes Carola

    • Simone 3 september 2015 Beantwoord

      Hi Carola, een elektrische oven zou ik op 180 graden zetten. Dat wordt smullen morgen! 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.