Recepten Vlees

Pitabroodje bal

Pitabroodje bal

Tags:     

Voor het eerst sinds lange tijd haalde ik weer eens pitabroodjes in huis. En met pitabroodjes kun je natuurlijk veel meer dan alleen maar vullen met shoarma. Ik begin met het recept voor een pitabroodje bal.
Zoals je misschien wel kunt raden heb ik nog veel meer lekkers in petto met de pitabroodjes, de andere recepten zal ik dan ook deze week met jullie delen. Dus, niet bang zijn dat je te veel pitabroodjes in huis haalt, ik geef je nog een paar andere heerlijke ideeën!

Hebben jullie trouwens al gezien op instagram dat ik meedoe aan de IKEA food challenge? In het kort; IKEA is op zoek naar een nieuw gerecht voor op hun menukaart. Hiervoor kreeg ik een mand met producten opgestuurd, ik deel in de komende maand minimaal 2 recepten waarin minimaal 1 van de opgestuurde ingrediënten van IKEA verwerkt zit. Wil je meer weten of zelf ook meedoen aan deze challenge, hier vind je meer informatie.
En dit pitabroodje bal is daarbij mijn eerste inzending!

Pitabroodje bal

De balletjes die ik gebruikte in dit recept zijn van de IKEA en heten kycklingköttbullar, oftewel kipballetjes.

Ingrediënten voor 2 broodjes
– 2 pitabroodjes
– 6 kipballetjes
– 1 teen knoflook
– 4 el passata di pomodoro
– 1 tl oregano
– 1 tl tijm
– 1 middelgrote ui
– handje gemengde sla
– zout en peper

Bereiding
Haal de kipballetjes uit de vriezer en snijd deze doormidden.
Snijd het teentje knoflook super fijn.

Verhit olijfolie in een steelpannetje en bak hierin de knoflook licht aan. Voeg de kipballetjes toe en bak deze rondom bruin.

Snijd ondertussen de ui doormidden en in halve ringen van ongeveer 1 cm dik. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig en zacht.

Voeg ondertussen de passata toe aan de gehaktballetjes samen met de oregano, tijm en een snuf zout en peper. Bak deze op middelhoog vuur tot de saus is ingedikt.

Grill de pitabroodjes. Snijd deze vervolgens voor 3/4 in.

Verdeel wat sla over de pitabroodjes, schep hierop de balletjes in tomatensaus en verdeel de uienringen erover.

 


Dat geweldig mooie bord op de foto komt uit de Marea serie van OrcaCool.

 

    reactie

  • […] plaatste ik al een lekker recept voor een pitabroodje bal (klik) en nu dus en vervolg-recept. Bij dit recept gebruik je niet alleen de pitabroodjes, maar ook de […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.