Recepten Zoet

Chocolade salami

Chocolade salami

Tags:      

Een chocolade salami. Wat? Ja je leest het goed! Er zit geen vlees in deze salami maar wel een heerlijke mix van chocolade, noten, kokos en rozijnen. Weer eens iets anders om op tafel te zetten als er visite is. Daarnaast zou dit natuurlijk het ideale kado zijn voor een chocolate-lover.

Ik kwam dit idee voor het eerst op Pinterest tegen. Deze zijn dan vaak gevuld met koekjes en gemaakt met boter. De koekjes en de boter liet ik achterwege, maar natuurlijk kun jij alles toevoegen wat je lekker lijkt!
Door het witte laagje lijkt het ook nog eens echt op een salami voordat deze aangesneden wordt.

Chocolade salami

IngrediΓ«nten
– 170 gr pure chocolade
– 3,5 el kokosolie
– 2 el geraspte kokos
– 2 el (blanke) rozijnen
– 1 hand walnoten

Bereiding
Smelt de chocolade en de kokosolie in een pannetje. Zodra het goed gesmolten is haal je het pannetje van het vuur zodat het even kan afkoelen.

Hak de walnoten grof.
Mix de walnoten, geraspte kokos en de rozijnen door de gesmolten chocolade.
Zet de pan 1 uur in de koelkast zodat het mengsel wat kan uitharden. (staat jouw koelkast erg koud? Dan zou 45 minuten ook genoeg moeten zijn)

Haal de chocolade uit de koelkast. DezeΒ is nu koud maar nog niet uitgehard.

Leg een vel huishoudfolie op je werkblad en schep het chocolademengsel in het midden.
Pak de rol in metΒ de huishoudfolie en rol over je werkbank zodat je een mooie gladde rol krijgt. Draai de uiteindes strak dicht, hierdoor krijg je echt die salami-look.

Leg de rol terug in de koelkast voor minimaal 1 uur zodat deze helemaal kan uitharden.

Haal de rol uit de koelkast en haal het folie er voorzichtig vanaf.
Bestrooi de chocoladerol met de poedersuiker en wrijf het overtollige er voorzichtig af.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.