Recepten Zoet

Chocolade salami

Chocolade salami

Tags:      

Een chocolade salami. Wat? Ja je leest het goed! Er zit geen vlees in deze salami maar wel een heerlijke mix van chocolade, noten, kokos en rozijnen. Weer eens iets anders om op tafel te zetten als er visite is. Daarnaast zou dit natuurlijk het ideale kado zijn voor een chocolate-lover.

Ik kwam dit idee voor het eerst op Pinterest tegen. Deze zijn dan vaak gevuld met koekjes en gemaakt met boter. De koekjes en de boter liet ik achterwege, maar natuurlijk kun jij alles toevoegen wat je lekker lijkt!
Door het witte laagje lijkt het ook nog eens echt op een salami voordat deze aangesneden wordt.

Chocolade salami

Ingrediënten
– 170 gr pure chocolade
– 3,5 el kokosolie
– 2 el geraspte kokos
– 2 el (blanke) rozijnen
– 1 hand walnoten

Bereiding
Smelt de chocolade en de kokosolie in een pannetje. Zodra het goed gesmolten is haal je het pannetje van het vuur zodat het even kan afkoelen.

Hak de walnoten grof.
Mix de walnoten, geraspte kokos en de rozijnen door de gesmolten chocolade.
Zet de pan 1 uur in de koelkast zodat het mengsel wat kan uitharden. (staat jouw koelkast erg koud? Dan zou 45 minuten ook genoeg moeten zijn)

Haal de chocolade uit de koelkast. Deze is nu koud maar nog niet uitgehard.

Leg een vel huishoudfolie op je werkblad en schep het chocolademengsel in het midden.
Pak de rol in met de huishoudfolie en rol over je werkbank zodat je een mooie gladde rol krijgt. Draai de uiteindes strak dicht, hierdoor krijg je echt die salami-look.

Leg de rol terug in de koelkast voor minimaal 1 uur zodat deze helemaal kan uitharden.

Haal de rol uit de koelkast en haal het folie er voorzichtig vanaf.
Bestrooi de chocoladerol met de poedersuiker en wrijf het overtollige er voorzichtig af.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!