Recepten Zoet

Chocolade salami

Chocolade salami

Tags:      

Een chocolade salami. Wat? Ja je leest het goed! Er zit geen vlees in deze salami maar wel een heerlijke mix van chocolade, noten, kokos en rozijnen. Weer eens iets anders om op tafel te zetten als er visite is. Daarnaast zou dit natuurlijk het ideale kado zijn voor een chocolate-lover.

Ik kwam dit idee voor het eerst op Pinterest tegen. Deze zijn dan vaak gevuld met koekjes en gemaakt met boter. De koekjes en de boter liet ik achterwege, maar natuurlijk kun jij alles toevoegen wat je lekker lijkt!
Door het witte laagje lijkt het ook nog eens echt op een salami voordat deze aangesneden wordt.

Chocolade salami

Ingrediënten
– 170 gr pure chocolade
– 3,5 el kokosolie
– 2 el geraspte kokos
– 2 el (blanke) rozijnen
– 1 hand walnoten

Bereiding
Smelt de chocolade en de kokosolie in een pannetje. Zodra het goed gesmolten is haal je het pannetje van het vuur zodat het even kan afkoelen.

Hak de walnoten grof.
Mix de walnoten, geraspte kokos en de rozijnen door de gesmolten chocolade.
Zet de pan 1 uur in de koelkast zodat het mengsel wat kan uitharden. (staat jouw koelkast erg koud? Dan zou 45 minuten ook genoeg moeten zijn)

Haal de chocolade uit de koelkast. Deze is nu koud maar nog niet uitgehard.

Leg een vel huishoudfolie op je werkblad en schep het chocolademengsel in het midden.
Pak de rol in met de huishoudfolie en rol over je werkbank zodat je een mooie gladde rol krijgt. Draai de uiteindes strak dicht, hierdoor krijg je echt die salami-look.

Leg de rol terug in de koelkast voor minimaal 1 uur zodat deze helemaal kan uitharden.

Haal de rol uit de koelkast en haal het folie er voorzichtig vanaf.
Bestrooi de chocoladerol met de poedersuiker en wrijf het overtollige er voorzichtig af.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.