Lunch Recepten Vlees

Salade met salami en kikkererwten

salade salami kikkererwten

Tags:     

Met een salade als lunch kun je mij echt elke dag blij maken. Een salade als/bij het diner vind ik eigenlijk ook altijd een goed idee. Wel vind ik het dan leuk om te variëren qua smaken zodat het toch elke keer een nieuw feestje op mijn bord is. Deze salade met salami en kikkererwten vind ik een heerlijk afwisseling.

De afgelopen dagen werd het langzaamaan weer wat frisser. En om de een of andere reden vind ik salami echt bij wat frisser weer passen. Geen idee waar dat vandaan komt want deze salade zou eigenlijk net zo lekker zijn het hele jaar door.

Deze salade is ook meteen mijn tweede inzending voor de IKEA Food Challenge. Ik gebruikte in deze salade de salami die ik van de Ikea kreeg opgestuurd, namelijk de Vilt korv. Dit is een salami gemaakt met een mix van eland- en varkensvlees.

salade salami kikkererwten

Voel je natuurlijk vrij om deze salade met een andere soort salami te maken!
Deze salade is trouwens ook makkelijk voor te bereiden voor de lunch van de volgende dag. Eventueel zonder de salami te bakken, maar ik garandeer je dat deze salade echt veel lekkerder is als je de salami wel bakt. Dit kost je maar enkele minuutjes.
Zorg wel dat je de dressing apart meeneemt zodat je sla knapperig blijft.

Ingrediënten, voor 1 persoon
– 2 handen gemengde sla
– 50 gr salami
– 100 gr kikkererwten
– 1 tomaat
– olijfolie
– witte wijnazijn
– peper

Bereiding
Snijd de salami in kleine blokjes. Verhit een koekenpan en bak hierin de salami op middelhoog vuur tot deze een beetje krokant is. (hiervoor hoef je geen olie/boter toe te voegen) Leg een velletje keukenpapier op een bordje en laat hierop de salami uitlekken.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
Snijd de tomaat in 8 partjes.

Verdeel de sla over het bord en hier overheen de kikkererwten, salami en tomaat.
Besprenkel met olijfolie en witte wijnazijn.
Maal er wat peper overheen en klaar is je heerlijke salade!

 

 

    reactie

  • Marlotte 10 september 2015 Beantwoord

    Ziet er lekker uit! Ik heb, nu ik er over nadenk, nog nooit salami in een salade gegeten. Dat moet ik maar eens proberen. Mij kun je ook echt altijd blij maken met salades, ook bij het avondeten!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.