Recepten Zoet

Chocoladetaart met koekjesbodem -Glutenvrij

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

Tags:      

Deze overheerlijk chocoladetaart met koekjesbodem en frambozen is een taart waar je echt even in alle stilte moet genieten. Een knapperige bodem met zoet-zure frambozen in chocolade… Alsof een engeltje over je tong piest! 🙂

In deze taart maak ik gebruik van amandelmeel en glutenvrije koekjes. Een perfecte taart dus als jij of 1 van je gasten geen gluten mag/wil eten. Maar ik beloof je, niemand zal het verschil proeven tussen deze en een “gewone” taart.

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

De glutenvrije koekjes die ik voor deze taart gebruikte ontving ik van Glutenfreewebshop. In plaats van alle koekjes bij de thee/koffie op te eten (wat natuurlijk ook heerlijk is) besloot ik ook en deel te verwerken tot deze lekkere taart.

Ingrediënten bodem
– 125 gr glutenvrije koekjes (ik gebruikte deze)
– 60 gr roomboter

Ingrediënten chocoladetaart
– 60 g pure chocolade
– 60 gr roomboter
– 60 gr lichte basterdsuiker
– 60 gr amandelmeel
– 2 eieren, gescheiden
– handjevol frambozen (verse)

Bereiding
Smelt de boter (60 gr) voor de koekjes bodem in een pannetje.
Doe ondertussen de koekjes in een goed afsluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegroller. Meng deze door de gesmolten boter.
Doe het koekjes-boter mengsel in een kleine springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt nu de rest van de roomboter samen met de chocolade in een pannetje. Zet het vuur uit.
Klop de dooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Mix het suikermengsel samen met het amandelmeel door het chocolade mengsel.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en zorg dat ook je mixer brandschoon is. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Mix voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het chocolademengsel met een (siliconen)spatel. Spatel de rest van de eiwitten door het mengsel tot je een egaal beslag hebt.
Stort het beslag in de springvorm en verdeel hier overheen de frambozen.

Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of je taart gaar is door er een satéprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

 

    6 reacties

  • Susanne 12 september 2015 Beantwoord

    Klinkt echt ontzettend lekker! !
    Hoe groot is een kleine springvorm ongeveer? 20 cm?

    • Simone 12 september 2015 Beantwoord

      Die ik gebruik is 18 centimeter.

  • Daniëlle 12 september 2015 Beantwoord

    O heerlijk! Krijg er gelijk zin in! Deze ga ik zeker snel eens maken!

  • Marisa 12 september 2015 Beantwoord

    Hmmm. Deze staat voor vanmiddag eindelijk op het programma.
    Zit te denken… kan ik 5 december ook een sinterklaas versie van maken met speculaas koekjes toch? Enige kans dat je die ook in een goede versie hebt? 😊

    • Simone 12 september 2015 Beantwoord

      Dat zou moeten lukken! Heb een recept voor speculaas op de site staan, ik zal het binnenkort eens gaan proberen 🙂

  • […] recept voor deze glutenvrije chocoladetaart zag ik bij Foodquotes voorbij komen en ik heb het naar eigen smaak iets aangepast. Het leek me leuk om voor de […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories