Recepten Zoet

Chocoladetaart met koekjesbodem -Glutenvrij

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

Tags:      

Deze overheerlijk chocoladetaart met koekjesbodem en frambozen is een taart waar je echt even in alle stilte moet genieten. Een knapperige bodem met zoet-zure frambozen in chocolade… Alsof een engeltje over je tong piest! 🙂

In deze taart maak ik gebruik van amandelmeel en glutenvrije koekjes. Een perfecte taart dus als jij of 1 van je gasten geen gluten mag/wil eten. Maar ik beloof je, niemand zal het verschil proeven tussen deze en een “gewone” taart.

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

De glutenvrije koekjes die ik voor deze taart gebruikte ontving ik van Glutenfreewebshop. In plaats van alle koekjes bij de thee/koffie op te eten (wat natuurlijk ook heerlijk is) besloot ik ook en deel te verwerken tot deze lekkere taart.

Ingrediënten bodem
– 125 gr glutenvrije koekjes (ik gebruikte deze)
– 60 gr roomboter

Ingrediënten chocoladetaart
– 60 g pure chocolade
– 60 gr roomboter
– 60 gr lichte basterdsuiker
– 60 gr amandelmeel
– 2 eieren, gescheiden
– handjevol frambozen (verse)

Bereiding
Smelt de boter (60 gr) voor de koekjes bodem in een pannetje.
Doe ondertussen de koekjes in een goed afsluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegroller. Meng deze door de gesmolten boter.
Doe het koekjes-boter mengsel in een kleine springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt nu de rest van de roomboter samen met de chocolade in een pannetje. Zet het vuur uit.
Klop de dooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Mix het suikermengsel samen met het amandelmeel door het chocolade mengsel.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en zorg dat ook je mixer brandschoon is. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Mix voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het chocolademengsel met een (siliconen)spatel. Spatel de rest van de eiwitten door het mengsel tot je een egaal beslag hebt.
Stort het beslag in de springvorm en verdeel hier overheen de frambozen.

Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of je taart gaar is door er een satéprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

 

    6 reacties

  • Susanne 12 september 2015 Beantwoord

    Klinkt echt ontzettend lekker! !
    Hoe groot is een kleine springvorm ongeveer? 20 cm?

    • Simone 12 september 2015 Beantwoord

      Die ik gebruik is 18 centimeter.

  • Daniëlle 12 september 2015 Beantwoord

    O heerlijk! Krijg er gelijk zin in! Deze ga ik zeker snel eens maken!

  • Marisa 12 september 2015 Beantwoord

    Hmmm. Deze staat voor vanmiddag eindelijk op het programma.
    Zit te denken… kan ik 5 december ook een sinterklaas versie van maken met speculaas koekjes toch? Enige kans dat je die ook in een goede versie hebt? 😊

    • Simone 12 september 2015 Beantwoord

      Dat zou moeten lukken! Heb een recept voor speculaas op de site staan, ik zal het binnenkort eens gaan proberen 🙂

  • […] recept voor deze glutenvrije chocoladetaart zag ik bij Foodquotes voorbij komen en ik heb het naar eigen smaak iets aangepast. Het leek me leuk om voor de […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.