Recepten Zoet

Chocoladetaart met koekjesbodem -Glutenvrij

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

Tags:      

Deze overheerlijk chocoladetaart met koekjesbodem en frambozen is een taart waar je echt even in alle stilte moet genieten. Een knapperige bodem met zoet-zure frambozen in chocolade… Alsof een engeltje over je tong piest! 🙂

In deze taart maak ik gebruik van amandelmeel en glutenvrije koekjes. Een perfecte taart dus als jij of 1 van je gasten geen gluten mag/wil eten. Maar ik beloof je, niemand zal het verschil proeven tussen deze en een “gewone” taart.

chocoladetaart koekjesbodem glutenvrij

De glutenvrije koekjes die ik voor deze taart gebruikte ontving ik van Glutenfreewebshop. In plaats van alle koekjes bij de thee/koffie op te eten (wat natuurlijk ook heerlijk is) besloot ik ook en deel te verwerken tot deze lekkere taart.

Ingrediënten bodem
– 125 gr glutenvrije koekjes (ik gebruikte deze)
– 60 gr roomboter

Ingrediënten chocoladetaart
– 60 g pure chocolade
– 60 gr roomboter
– 60 gr lichte basterdsuiker
– 60 gr amandelmeel
– 2 eieren, gescheiden
– handjevol frambozen (verse)

Bereiding
Smelt de boter (60 gr) voor de koekjes bodem in een pannetje.
Doe ondertussen de koekjes in een goed afsluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegroller. Meng deze door de gesmolten boter.
Doe het koekjes-boter mengsel in een kleine springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt nu de rest van de roomboter samen met de chocolade in een pannetje. Zet het vuur uit.
Klop de dooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Mix het suikermengsel samen met het amandelmeel door het chocolade mengsel.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en zorg dat ook je mixer brandschoon is. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Mix voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het chocolademengsel met een (siliconen)spatel. Spatel de rest van de eiwitten door het mengsel tot je een egaal beslag hebt.
Stort het beslag in de springvorm en verdeel hier overheen de frambozen.

Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of je taart gaar is door er een satéprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

 

    6 reacties

  • Susanne 12 september 2015 Beantwoord

    Klinkt echt ontzettend lekker! !
    Hoe groot is een kleine springvorm ongeveer? 20 cm?

    • Simone 12 september 2015 Beantwoord

      Die ik gebruik is 18 centimeter.

  • Daniëlle 12 september 2015 Beantwoord

    O heerlijk! Krijg er gelijk zin in! Deze ga ik zeker snel eens maken!

  • Marisa 12 september 2015 Beantwoord

    Hmmm. Deze staat voor vanmiddag eindelijk op het programma.
    Zit te denken… kan ik 5 december ook een sinterklaas versie van maken met speculaas koekjes toch? Enige kans dat je die ook in een goede versie hebt? 😊

    • Simone 12 september 2015 Beantwoord

      Dat zou moeten lukken! Heb een recept voor speculaas op de site staan, ik zal het binnenkort eens gaan proberen 🙂

  • […] recept voor deze glutenvrije chocoladetaart zag ik bij Foodquotes voorbij komen en ik heb het naar eigen smaak iets aangepast. Het leek me leuk om voor de […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️