Diner Recepten Vlees

Gehaktballen met feta in tomatensaus

gehaktballen feta in tomatensaus

Tags:      

Op deze kaas-dinsdag een heerlijk recept met fetakaas. Deze gehaktballen met feta in tomatensaus maakte ik al een tijdje geleden, maar door het niet goed opslaan van de foto’s was ik ze helemaal vergeten. Eigenlijk helemaal niet erg, want dit soort heerlijke gerechten uit de oven zijn ook eigenlijk veel lekkerder als het buiten wat frisser wordt.

Feta behoort tot mijn top 3 van favoriete kazen. We hebben dan ook standaard een groot blik in de koelkast staan. Deze koop ik altijd bij de Turkse supermarkt (die met de donkerblauwe deksel moet je hebben) en smaakt echt het aller-allerlekkerst. Feta door de salade is altijd lekker en soms, alhoewel dat alweer zeker een jaar geleden is, maak ik een Turks brood met feta en tomaat uit de oven.
Maar deze gehaktballen komen zeker in mijn top 5 feta-recepten!

gehaktballen feta in tomatensaus

Ingrediënten gehaktballen met feta
– 300 gr rundergehakt
– 1 ei
– 1 el kokosmeel
– 0,5 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– 60 gr feta

Ingrediënten tomatensaus
– 1 blik gepelde tomaten
– 100 ml water
– 1 ui
– 1 flinke teen knoflook
– 1 tl citroenrasp
– 1 tl oregano
– 120 gr zwarte olijven zonder pit

Bereiding
Begin met het maken van de gehaktballen.
Doe alle ingrediënten, behalve de feta, in een kom samen met een snuf peper. Meng dit met je handen tot alles goed vermengd is. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Snijd ondertussen de feta in 8 vierkante blokjes.
Haal het gehakt uit de koelkast en verdeel in 8 delen. Pak 1 deel en druk dit plat in de palm van je hand, leg hierop een blokje feta en vouw het gehakt eromheen dicht. Rol tussen je handen tot een gehaktbal. Herhaal dit met het overige gehakt/feta.

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur met een klein scheutje olijf/kokosolie. Bak hierin de gehaktballen snel rondom bruin.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflookteen zeer fijn.
Haal de gehaktballen uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Bak vervolgens de ui en knoflook glazig in dezelfde pan.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Voeg de citroenrasp toe en bak even kort mee.
Voeg de gepelde tomaten, oregano, een snuf zout en water toe en roer goed door. Laat het mengsel 5-10 minuten pruttelen tot de saus iets ingedikt is. Voeg op het laatst de olijven toe.

Verdeel het mengsel over de gehaktballen en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!