Diner Recepten Vlees

Gehaktballen met feta in tomatensaus

gehaktballen feta in tomatensaus

Tags:      

Op deze kaas-dinsdag een heerlijk recept met fetakaas. Deze gehaktballen met feta in tomatensaus maakte ik al een tijdje geleden, maar door het niet goed opslaan van de foto’s was ik ze helemaal vergeten. Eigenlijk helemaal niet erg, want dit soort heerlijke gerechten uit de oven zijn ook eigenlijk veel lekkerder als het buiten wat frisser wordt.

Feta behoort tot mijn top 3 van favoriete kazen. We hebben dan ook standaard een groot blik in de koelkast staan. Deze koop ik altijd bij de Turkse supermarkt (die met de donkerblauwe deksel moet je hebben) en smaakt echt het aller-allerlekkerst. Feta door de salade is altijd lekker en soms, alhoewel dat alweer zeker een jaar geleden is, maak ik een Turks brood met feta en tomaat uit de oven.
Maar deze gehaktballen komen zeker in mijn top 5 feta-recepten!

gehaktballen feta in tomatensaus

Ingrediënten gehaktballen met feta
– 300 gr rundergehakt
– 1 ei
– 1 el kokosmeel
– 0,5 tl rozemarijn
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– 60 gr feta

Ingrediënten tomatensaus
– 1 blik gepelde tomaten
– 100 ml water
– 1 ui
– 1 flinke teen knoflook
– 1 tl citroenrasp
– 1 tl oregano
– 120 gr zwarte olijven zonder pit

Bereiding
Begin met het maken van de gehaktballen.
Doe alle ingrediënten, behalve de feta, in een kom samen met een snuf peper. Meng dit met je handen tot alles goed vermengd is. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Snijd ondertussen de feta in 8 vierkante blokjes.
Haal het gehakt uit de koelkast en verdeel in 8 delen. Pak 1 deel en druk dit plat in de palm van je hand, leg hierop een blokje feta en vouw het gehakt eromheen dicht. Rol tussen je handen tot een gehaktbal. Herhaal dit met het overige gehakt/feta.

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur met een klein scheutje olijf/kokosolie. Bak hierin de gehaktballen snel rondom bruin.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflookteen zeer fijn.
Haal de gehaktballen uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Bak vervolgens de ui en knoflook glazig in dezelfde pan.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Voeg de citroenrasp toe en bak even kort mee.
Voeg de gepelde tomaten, oregano, een snuf zout en water toe en roer goed door. Laat het mengsel 5-10 minuten pruttelen tot de saus iets ingedikt is. Voeg op het laatst de olijven toe.

Verdeel het mengsel over de gehaktballen en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.