Paleo Soep

Bloemkool-broccolisoep

bloemkool-broccolisoep

Tags:       

Soepjes maak ik eigenlijk niet zo vaak. Als ik aan vriendlief vraag of ik eens een keer een soepje zal maken antwoord hij standaard; nah, hoeft voor mij niet zo nodig. Best jammer want eigenlijk ben ik wel echt een soepfan. Zo ook van deze bloemkool-broccolisoep. Voortgekomen uit de broccoli soep die ik vroeger maakte.

Ik heb het ondertussen geleerd, ik zeg gewoon niet meer tegen vriendlief wat we eten! Ha, eten wat de pot schaft noemen ze dat! En als hij dan heel eerlijk is vind hij het altijd lekker, ook al zegt hij normaal dat hij iets liever niet eet.

Deze soep maakte ik toen mijn moeder en stiefvader kwamen eten. Heel eerlijk; het hele menu was om van te smullen! Stuk voor stuk nieuwe gerechtjes die ik nog nooit gemaakt had.
Toen ik in de keuken stond te stressen en zweten, bedacht ik me dat ik altijd als er mensen komen eten ga voor nieuwe recepten. Niet heel handig misschien want voor hetzelfde geld mislukken de gerechten..
Maar goed, ik had geluk! Alles smaakte heerlijk! De andere recepten zal ik binnenkort ook met jullie delen nu ze zijn goedgekeurd door een uiterst kritisch publiek πŸ™‚bloemkool-broccolisoep

Β 

Met onderstaande ingrediΓ«nten maak je in flinke pan soep. Genoeg voor 6 personen.
Of voor 4 personen en een lunch de volgende dag.

IngrediΓ«nten
– 1 ui
– 430 gr broccoli (bij benadering,Β 1 stronk)
– 500 gr bloemkool (bij benadering, halve bloemkool)
– 1,25 liter groentebouillon
– kokosmelk

Bereiding
Verhit een grote pan op middelhoog vuur met 2 el kokosolie.
Snipper de ui en bak deze glazig in de pan.

Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en voeg deze samen met de groentebouillon toe aan de ui.
Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het vuur en haal enkeleΒ roosjes bloemkool/broccoli uit de pan voor de garnering.
Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Vind je de soep te dik? Voeg dan een scheutje water toe.

Serveer de soep met een kannetje kokosmelk die iedereen er naar smaak kan schenken.

 

  reactie

 • […] moet ik wel een beetje om mezelf lachen nu ik dit typ. Zo schreef ik vorige week nog bij de bloemkool-broccolisoep dat we zo weinig soep eten en zo krijgen jullie opeens 2 soeprecepten in een week! Maar goed, dat […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❀️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
 • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner πŸ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
 • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan πŸ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
 • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo πŸ‘† tegenaan?
 • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
 • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
 • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
 • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)