Ei Recepten Vlees

Quiche met salami, prei en paprika

quiche salami, prei, paprika

Tags:    

Het allereerste gerecht dat ik ooit maakte was een quiche Lorraine, uit een kinderkookboek. Geen idee waarom ik daarmee ben begonnen maar sindsdien is een quiche 1 van mijn favoriete gerechten. Toch is het alweer tijden geleden dat ik mijn eigen quiche maakte. Maar na deze quiche met salami, prei en gele paprika ga ik het misschien toch weer iets vaker op het menu zetten!

Een quiche is voor mij echt comfort food. Als het fris een regenachtig is buiten is dit voor mij echt en topgerecht. Lekker met een groene salade on the side.
Het voordeel is ook dat een quiche net zo goed koud smaakt, dus de restjes neem je lekker de volgende dag mee als lunch. Heerlijk toch als je zoiets in je lunchtrommeltje hebt zitten?quiche salami, prei, paprika

 

Ik maak het mezelf wel makkelijk met dit recept en maak gebruik van kant-en-klaar deeg. Eigenlijk ben ik groot voorstander van zo min mogelijk pakjes en zakjes, maar soms kies ik ook gewoon voor gemak! Maar voel je zeker vrij om wel zelf het deeg te maken voor de korst.
Enne.. ook zonder korst is dit super lekker, dan wordt het een frittata.

Ingrediënten
– 4 plakjes deeg voor hartige taart
– 120 gr prei (1 middelgrote prei)
– 75 gr salami
– 1 gele paprika
– 3 eieren
– 60 ml slagroom
– 50 gr geraspte kaas
– snuf peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).

Haal het deeg uit de vriezer en leg alvast klaar zodat deze kan ontdooien.

Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden, snijd dit in halve ringen van ongeveer 1 cm dikte. Snijd de salami in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snijd de paprika in kleine stukjes.
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei en paprika tot de prei wat glazig begint te zien. Voeg de salami toe en bak even kort mee.

Vet je vorm lichtjes in, bekleed deze met de plakjes deeg.
Verdeel het groente-salami mengsel over de vorm.

Mix de eieren met de slagroom, kaas en peper in en kommetje.
Verdeel dit mengsel over de vorm.

Bak de quiche 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.

quiche salami, prei, paprika

 

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!