Recepten Zoet

Speltkoeken met pinda en chocolade

speltkoeken pinda chocolade

Tags:       

Soms heb je opeens gewoon echt zin in een lekkere koek. Dan duik ik vaak mijn kastjes in om te kijken wat ik nog allemaal heb liggen en daarmee probeer ik dan wat lekkers te maken.
Zo ontstonden ook deze speltkoeken met pinda en chocolade. Flinke rechthoekige koeken die goed vullen, met verantwoorde ingrediënten en zo dus echt een goed tussendoortje zijn.

Vaak leg ik koekjesdeeg even in de koelkast zodat het wat harder kan worden. Op deze manier is het makkelijker te vormen.  Toen ik dit deeg in de koelkast legde kwam ik erachter dat mijn koffie op was. Tja… ik wil toch wel graag een kopje koffie bij mijn koekje! Dus hop naar de winkel en meteen nog wat andere boodschappen halen. Met als gevolg dat het deeg veel te hard was geworden. Lastig, want te hard deeg daar kan je ook niks mee. Dus ik moest geduld hebben zodat het deeg de kans had weer wat zachter te worden. Dus leg je deeg echt max 15 minuten in de koelkast! Een wijze les.
Voor de smaak maakt het trouwens echt helemaal niet uit als je het er te lang in laat liggen. mijn koeken waren nog steeds overheerlijk.

speltkoeken pinda chocolade

Ingrediënten
– 120 gr kokosolie
– 50 gr kokosbloesemsuiker
– 200 gr speltbloem
– 1 ei
– 0,5 tl bakpoeder
– 1 handvol ongezouten pinda’s
– 75 gr extra pure chocolade

Bereiding
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Doe de kokosbloesemsuiker in een kom en voeg hier de gesmolten kokosolie aan toe. Laat eventjes afkoelen en voeg dan het ei toe, mix goed door elkaar.

Voeg het speltmeel en bakpoeder toe aan het kokosolie mengsel en mix goed door elkaar tot je een egaal deeg hebt. (deze zal wat plakkerig zijn)

Hak de pinda’s en de chocolade in grove stukken. Meng deze door het deeg.
Zet het deeg 10-15 minuten in de koelkast zodat deze wat harder kan worden.

Verwarm je oven voor op 165 graden Celsius (hetelucht)

Haal het deeg uit de koelkast en leg tussen 2 vellen bakpapier. Rol uit tot een rechthoekige lap deeg van ongeveer 1 cm dikte.
Haal het bovenste vel van het deeg en bak de koek 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem snijd. (leg hem eventueel even in de koelkast)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)