Recepten Zoet

Speltkoeken met pinda en chocolade

speltkoeken pinda chocolade

Tags:       

Soms heb je opeens gewoon echt zin in een lekkere koek. Dan duik ik vaak mijn kastjes in om te kijken wat ik nog allemaal heb liggen en daarmee probeer ik dan wat lekkers te maken.
Zo ontstonden ook deze speltkoeken met pinda en chocolade. Flinke rechthoekige koeken die goed vullen, met verantwoorde ingrediënten en zo dus echt een goed tussendoortje zijn.

Vaak leg ik koekjesdeeg even in de koelkast zodat het wat harder kan worden. Op deze manier is het makkelijker te vormen.  Toen ik dit deeg in de koelkast legde kwam ik erachter dat mijn koffie op was. Tja… ik wil toch wel graag een kopje koffie bij mijn koekje! Dus hop naar de winkel en meteen nog wat andere boodschappen halen. Met als gevolg dat het deeg veel te hard was geworden. Lastig, want te hard deeg daar kan je ook niks mee. Dus ik moest geduld hebben zodat het deeg de kans had weer wat zachter te worden. Dus leg je deeg echt max 15 minuten in de koelkast! Een wijze les.
Voor de smaak maakt het trouwens echt helemaal niet uit als je het er te lang in laat liggen. mijn koeken waren nog steeds overheerlijk.

speltkoeken pinda chocolade

Ingrediënten
– 120 gr kokosolie
– 50 gr kokosbloesemsuiker
– 200 gr speltbloem
– 1 ei
– 0,5 tl bakpoeder
– 1 handvol ongezouten pinda’s
– 75 gr extra pure chocolade

Bereiding
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Doe de kokosbloesemsuiker in een kom en voeg hier de gesmolten kokosolie aan toe. Laat eventjes afkoelen en voeg dan het ei toe, mix goed door elkaar.

Voeg het speltmeel en bakpoeder toe aan het kokosolie mengsel en mix goed door elkaar tot je een egaal deeg hebt. (deze zal wat plakkerig zijn)

Hak de pinda’s en de chocolade in grove stukken. Meng deze door het deeg.
Zet het deeg 10-15 minuten in de koelkast zodat deze wat harder kan worden.

Verwarm je oven voor op 165 graden Celsius (hetelucht)

Haal het deeg uit de koelkast en leg tussen 2 vellen bakpapier. Rol uit tot een rechthoekige lap deeg van ongeveer 1 cm dikte.
Haal het bovenste vel van het deeg en bak de koek 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem snijd. (leg hem eventueel even in de koelkast)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!