Diner Groenten Recepten

Stamppotje met parmezaan

zoete aardappel-andijviestamp parmezaan

Tags:    

Yes, het begint weer herfst te worden!! Geen hoera voor de natte en koude dagen, maar wel een grote hoera voor de stamppotjes met worst en andere heerlijk comfortfood die nu het allerlekkerst smaken.
Bijvoorbeeld dit zoete aardappel-andijvie stamppotje met parmezaan. Een heerlijke smeuïge stamppot met daarop een licht pittig kaas korstje, dat klinkt al lekker toch? Maak daarbij een lekker stukje vlees en je hebt een goed vullende maaltijd.

Persoonlijk vind ik de zoete aardappel echt overheerlijk. Ik kies dan ook sneller voor deze variant voor het gebruiken in mijn gerechten. Vriendlief daarentegen heeft liever een gewone aardappel, daarom heb ik dus regelmatig 2 pannetjes op het vuur als we aardappelen eten. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de zoete aardappel harder is en dus iets langer nodig heeft om gaar te worden.

zoete aardappel-andijviestamp parmezaan

Ingrediënten, voor 2 personen
– 400 gr zoete aardappel
– 2 handen andijvie
– 3 el kokosmelk
– 3 el geraspte Parmezaanse kaas
– zout en peper
– optioneel; een klontje boter

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Doe deze in een pan en voeg water toe tot ze net onderstaan, doe de deksel op de pan. Laat de aardappel koken tot deze gaar is.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de kokosmelk, eventueel een klontje boter, en een snuf zout en peper toe. Gebruik een pureestamper om er een mooi egaal stamppotje van te maken.
Roer vervolgens de andijvie erdoorheen.

Verdeel de stamppot over 2 schaaltjes (of 1 grote) en strooi daaroverheen de geraspte Parmezaanse kaas.

Zet enkele minuten onder de grill zodat de kaas kan smelten en lichtjes kleurt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!