Diner Groenten Recepten

Stamppotje met parmezaan

zoete aardappel-andijviestamp parmezaan

Tags:    

Yes, het begint weer herfst te worden!! Geen hoera voor de natte en koude dagen, maar wel een grote hoera voor de stamppotjes met worst en andere heerlijk comfortfood die nu het allerlekkerst smaken.
Bijvoorbeeld dit zoete aardappel-andijvie stamppotje met parmezaan. Een heerlijke smeuïge stamppot met daarop een licht pittig kaas korstje, dat klinkt al lekker toch? Maak daarbij een lekker stukje vlees en je hebt een goed vullende maaltijd.

Persoonlijk vind ik de zoete aardappel echt overheerlijk. Ik kies dan ook sneller voor deze variant voor het gebruiken in mijn gerechten. Vriendlief daarentegen heeft liever een gewone aardappel, daarom heb ik dus regelmatig 2 pannetjes op het vuur als we aardappelen eten. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de zoete aardappel harder is en dus iets langer nodig heeft om gaar te worden.

zoete aardappel-andijviestamp parmezaan

Ingrediënten, voor 2 personen
– 400 gr zoete aardappel
– 2 handen andijvie
– 3 el kokosmelk
– 3 el geraspte Parmezaanse kaas
– zout en peper
– optioneel; een klontje boter

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Doe deze in een pan en voeg water toe tot ze net onderstaan, doe de deksel op de pan. Laat de aardappel koken tot deze gaar is.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de kokosmelk, eventueel een klontje boter, en een snuf zout en peper toe. Gebruik een pureestamper om er een mooi egaal stamppotje van te maken.
Roer vervolgens de andijvie erdoorheen.

Verdeel de stamppot over 2 schaaltjes (of 1 grote) en strooi daaroverheen de geraspte Parmezaanse kaas.

Zet enkele minuten onder de grill zodat de kaas kan smelten en lichtjes kleurt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mijn beste 9 foto’s van 2017! Ik zie wel dat jullie hier vooral van lekkere dingen houden 😋🙌😍
  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️