Diner Groenten Recepten

Stamppotje met parmezaan

zoete aardappel-andijviestamp parmezaan

Tags:    

Yes, het begint weer herfst te worden!! Geen hoera voor de natte en koude dagen, maar wel een grote hoera voor de stamppotjes met worst en andere heerlijk comfortfood die nu het allerlekkerst smaken.
Bijvoorbeeld dit zoete aardappel-andijvie stamppotje met parmezaan. Een heerlijke smeuΓ―ge stamppot met daarop een licht pittig kaas korstje, dat klinkt al lekker toch? Maak daarbij een lekker stukje vlees en je hebt een goed vullende maaltijd.

Persoonlijk vind ik de zoete aardappel echt overheerlijk. Ik kies dan ook sneller voor deze variant voor het gebruiken in mijn gerechten. Vriendlief daarentegen heeft liever een gewone aardappel, daarom heb ik dus regelmatig 2 pannetjes op het vuur als we aardappelen eten. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de zoete aardappel harder is en dus iets langer nodig heeft om gaar te worden.

zoete aardappel-andijviestamp parmezaan

IngrediΓ«nten, voor 2 personen
– 400 gr zoete aardappel
– 2 handen andijvie
– 3 el kokosmelk
– 3 el geraspte Parmezaanse kaas
– zout en peper
– optioneel; een klontje boter

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Doe deze in een pan en voeg water toe tot ze net onderstaan, doe de deksel op de pan. Laat de aardappel koken tot deze gaar is.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de kokosmelk, eventueel een klontje boter, en een snuf zout en peper toe. Gebruik een pureestamper om er een mooi egaal stamppotje van te maken.
Roer vervolgens de andijvie erdoorheen.

Verdeel de stamppot over 2 schaaltjes (of 1 grote) en strooi daaroverheen de geraspte Parmezaanse kaas.

Zet enkele minuten onder de grill zodat de kaas kan smelten en lichtjes kleurt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.