Paleo Recepten Soep

Paprikasoep

paprikasoep

Tags:       

Voor mij voelt het nu officieel als het begin van de herfst. Je merkt dat het in de ochtend en avond stukken kouder is, ondanks dat het overdag nog best lekker kan zijn. (vooral bij ons in de tuin op het zuiden én uit de wind, ideaal nu!)  Maar toch, dit weer schreeuwt voor mij om comfort food, gerechten die je verwarmen. Deze paprikasoep is overheerlijk en met een kleine kick door het gebruik van chilipoeder.

Vriendlief verwachtte dat het een tomatensoepje was, door de kleur natuurlijk. Toen hij zijn eerste hap nam kreeg ik meteen als reactie “oh lekker en een beetje pittig”. Dat pittige komt bij mij niet zo vaak voor dus daar was hij wel door verrast. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo’n liefhebber van echt pittig eten. Maar deze soep geeft een lekkere verwarmende kick en is zeker niet te pittig.
Eten er kinderen mee? Dan is het wellicht wel een idee om iets minder chilipoeder te gebruiken.

Eigenlijk moet ik wel een beetje om mezelf lachen nu ik dit typ. Zo schreef ik vorige week nog bij de bloemkool-broccolisoep dat we zo weinig soep eten en zo krijgen jullie opeens 2 soeprecepten in een week! Maar goed, dat wij niet zo heel veel soep eten blijkt wel weer als ik naar de receptenindex kijk.. de soepen is het kleinste rijtje van alles. Dus misschien toch maar eens wat meer lekkere soepen gaan maken?

paprikasoep

Ingrediënten
– 4 rode puntpaprika’s
– 3 trostomaten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 flinke tl chilipoeder
– 1 tl karwijzaad
– 1 tl tijm
– 1 liter groentebouillon

Bereiding
Verhit een pan op middelhoog vuur met wat (kokosolie). Snipper de ui en bak deze samen met de chilipoeder glazig.

Pel de knoflook tenen en snijd deze in stukjes. Voeg deze samen met de karwijzaad en tijm toe aan de uien. Bak enkele minuten mee.

Maak de puntpaprika’s schoon en snijd deze en de tomaten in grove stukken. Voeg beide toe aan de pan, roer even door en doe de deksel op de pan. Laat 30 minuten op klein vuur garen.

Voeg de groentebouillon toe en kook de soep nog 10 minuten.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

Garneer eventueel met fijngesneden komkommer vlak voor het opdienen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories