Paleo Recepten Soep

Paprikasoep

paprikasoep

Tags:       

Voor mij voelt het nu officieel als het begin van de herfst. Je merkt dat het in de ochtend en avond stukken kouder is, ondanks dat het overdag nog best lekker kan zijn. (vooral bij ons in de tuin op het zuiden én uit de wind, ideaal nu!)  Maar toch, dit weer schreeuwt voor mij om comfort food, gerechten die je verwarmen. Deze paprikasoep is overheerlijk en met een kleine kick door het gebruik van chilipoeder.

Vriendlief verwachtte dat het een tomatensoepje was, door de kleur natuurlijk. Toen hij zijn eerste hap nam kreeg ik meteen als reactie “oh lekker en een beetje pittig”. Dat pittige komt bij mij niet zo vaak voor dus daar was hij wel door verrast. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo’n liefhebber van echt pittig eten. Maar deze soep geeft een lekkere verwarmende kick en is zeker niet te pittig.
Eten er kinderen mee? Dan is het wellicht wel een idee om iets minder chilipoeder te gebruiken.

Eigenlijk moet ik wel een beetje om mezelf lachen nu ik dit typ. Zo schreef ik vorige week nog bij de bloemkool-broccolisoep dat we zo weinig soep eten en zo krijgen jullie opeens 2 soeprecepten in een week! Maar goed, dat wij niet zo heel veel soep eten blijkt wel weer als ik naar de receptenindex kijk.. de soepen is het kleinste rijtje van alles. Dus misschien toch maar eens wat meer lekkere soepen gaan maken?

paprikasoep

Ingrediënten
– 4 rode puntpaprika’s
– 3 trostomaten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 flinke tl chilipoeder
– 1 tl karwijzaad
– 1 tl tijm
– 1 liter groentebouillon

Bereiding
Verhit een pan op middelhoog vuur met wat (kokosolie). Snipper de ui en bak deze samen met de chilipoeder glazig.

Pel de knoflook tenen en snijd deze in stukjes. Voeg deze samen met de karwijzaad en tijm toe aan de uien. Bak enkele minuten mee.

Maak de puntpaprika’s schoon en snijd deze en de tomaten in grove stukken. Voeg beide toe aan de pan, roer even door en doe de deksel op de pan. Laat 30 minuten op klein vuur garen.

Voeg de groentebouillon toe en kook de soep nog 10 minuten.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

Garneer eventueel met fijngesneden komkommer vlak voor het opdienen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️