Diner Kip Paleo Recepten

Gemarineerde kalkoenschnitzel, zoete aardappelwedges en knoflookbroccoli

kalkoen, zoete aardappel en broccoli

Tags:       

Iets compleet nieuws op FoodQuotes! Zelf ben ik er erg enthousiast over, dus ik hoop dat jullie hier net zo blij van worden; een compleet menu voor 1 avond heerlijk en gezond eten!
In deze eerste “aflevering” staat er op het menu: gemarineerde kalkoenschnitzel, zoete aardappelwedges uit de oven en knoflookbroccoli.  Optioneel met een heerlijke mayonaise waarvoor ik ook nog een heerlijk recept heb. En niet geheel onbelangrijk, dit is het bewijs dat lekker en gezond eten helemaal niet duur hoeft te zijn! Kook je met me mee?

Het leukste zou natuurlijk zijn als ik jullie vertelde dat dit recept binnen 30 minuten op tafel staat. Dan had ik het trouwens zeker ‘Simone’s 30 minute meals’ genoemd. Gewoon omdat het kan 🙂
Maar helaas, de zoete aardappel moet 30-35 minuten in de oven.. dus  daar ga je al met je 30 minuten. Toch zijn het stuk voor stuk makkelijke recepten, terwijl de zoete aardappel in de oven bakt kun je verder met de rest van de gerechten. Daarnaast weet ik zeker dat jullie hiervan echt gaan smullen!

kalkoen, zoete aardappel en broccoli

En dan heb ik nog een extraatje, omdat ik zelf erg benieuwd was heb ik de kosten voor jullie uitgerekend. Maak je deze maaltijd dan ben je voor 2 personen ongeveer € 5,89 kwijt. Dat is zelfs als je bij de grote blauwe supermarkt je boodschappen doet. (inclusief gebruikte kruiden en olie, exclusief de mayonaise)

Ingrediënten zoete aardappelwedges
– 350 gr zoete aardappel
– 0,5 el kokosolie
– 1 tl zeezout
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder

Ingrediënten gemarineerde kalkoenschnitzel
– 2 kalkoenschnitzels
– 3 el olijfolie
– 2 el honing
– 2 el citroensap
– 1 flinke tl oregano
– zout en peper

Ingrediënten knoflookbroccoli
– 1 stronk broccoli
– 1 teen knoflook
– 1 el (kokos)olie

Bereiding
Begin met het marineren van de kalkoenschnitzel. Meng hiervoor alle ingrediënten (behalve de kalkoen) in een kommetje tot een egale marinade. Giet dit over de kalkoenschnitzels en zet ze afgedekt even terug in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Schil de zoete aardappel en snijd in lange wedges. Doe deze in een kom samen met de olie (deze is optioneel, zonder worden ze nog knapperiger), zeezout, paprika- en knoflookpoeder in een kom. Hussel goed door zodat elk partje bedekt is.
Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Draai ze halverwege een keer om.

Was de broccoli en snijd in roosjes. Kook deze beetgaar.
Laat uitlekken als deze gaar is en zet aan de kant.

Pel alvast de knoflook en snijd deze erg fijn en leg deze klaar.

Als de zoete aardappel nog 6 minuten in de oven moeten ga je verder met de andere gerechten.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg hierin de kalkoenschnitzels, schenk de resterende marinade er ook overheen.
Draai regelmatig om en bak ze in 6 minuten gaar.

Zet ondertussen een wok op het vuur, verhit deze met een scheutje (kokos)olie.
Bak hierin de knoflook kort aan, maar zorg dat deze niet verbrand. Voeg de broccoli toe en wok enkele minuten.

Serveer eventueel met mayonaise.
Hier vind je een heerlijk recept om deze zelf te maken.

kalkoen, zoete aardappel en broccoli

De mooie plank (met FoodQuotes logo) waarop ik de wedges en kalkoen serveer is van Woedies.
Ben je op zoek naar een mooie en eventueel gepersonaliseerde serveerplank, dan ben je bij Woedies aan het juiste adres!

Het bord waar de broccoli op ligt is van Orca Cool.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.