Recepten Zoet

Homemade twix

Homemade twix

Tags:     

Ken je dat dat je zoiets lekkers maakt dat je blijft eten tot je bijna misselijk bent? Dat is wat mij gebeurde met het recept voor deze homemade Twix. Zo lekker dat ik eigenlijk gewoon lunch en avondeten over wilde slaan om een dagje te leven op deze lekkernij.
Niet gedaan natuurlijk.. maar het heeft wel even door mijn hoofd gespookt.

Deze twix zijn de gezondere versie van de Twix die je bij de supermarkt koopt. Gemaakt met speltbloem en zonder geraffineerde suikers, toch.. suiker is suiker en ik zou deze zeker met mate snoepen 🙂 Of niet natuurlijk en jezelf even helemaal onderdompelen in chocolade en karamel.

Homemade twix

Deze maand doe ik weer mee aan de receptenruil en ik mocht iets uitkiezen van Koekies! enzo. Een website die ik nog niet kende, maar wel een website vol met heerlijke recepten! De homemade Twix was 1 van de eerste recepten die ik zag en ik wist eigenlijk al meteen dat het deze moesten worden die ik wilde maken voor de receptenruil.

In het originele recept van de bodem wordt palmsuiker gebruikt, dit heb ik vervangen door kokosbloesemsuiker.
Daarnaast wordt er in het recept voor de karamel gebruik gemaakt van agavesiroop, maar omdat ik daar niet zo’n fan van ben (door de processen die dit heeft ondergaan etc) heb ik meer honing gebruikt.

Het is wel een vrij tijdrovend recept, maar ach.. het is het zeker waard!

Homemade twix

Ingrediënten bodem
– 156 gr speltbloem
– 89 gr koude roomboter
– 1 el kokosbloesemsuiker
– snufje zout

Ingrediënten karamel
– 100 gr roomboter
– 65 gr kokosbloesemsuiker
– 70 gr honing
– 1 tl vanille (poeder of vloeibaar)
– snufje zout

Chocolade laag
– 120 gr pure chocolade
– kleine tl kokosolie

Bereiding
Snijd de koude roomboter in blokjes en prak deze met een vork tot een egale massa zonder klontjes.
Roer vervolgens het snufje zout en kokosbloesemsuiker erdoorheen.

Voeg vervolgens beetje bij beetje de speltbloem toe en roer goed door. Kneed vervolgens deze massa ongeveer 5 minuten met je handen tot je een zacht en soepel deeg hebt.
Zet het deeg 30 minuten in de koelkast zodat het weer goed koud is.

Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius en pak een rechthoekig bakblik (ongeveer 17 x 27 cm).
Leg je bal deeg op een bakpapiertje en rol deze uit tot een rechthoekige plak die precies in het bakblik past. Pak het bakpapier met daarop de lap deeg aan de uiteindes op en leg in het bakblik.
Prik rijen gaatjes in het deeg met een vork.

Bak het deeg 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal hierna het blik uit de oven zodat de bodem af kan koelen.
Als deze is afgekoeld mag hij nog een keer op 170 graden in de oven, voor 20 minuten.
Haal het bakblik uit de oven en laat de bodem compleet afkoelen.

Nu gaan we de karamel maken;

Doe de roomboter, kokosbloesemsuiker en honing in een pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer regelmatig goed door.
Als het mengsel kookt draai je het vuur laag en laat je de karamel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Als deze gestopt is met pruttelen voeg je de vanille en het snufje zout toe. Roer goed door en laat de karamel afkoelen.

Daarna gaan we weer verder met de Twix;

Giet de karamel over de afgekoelde bodem en strijk deze uit met de bolle kant van een lepel of een siliconen spatel.
Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal 30 minuten uitharden.

Smelt ondertussen de chocolade samen met de kokosolie au-bain-marie.

Haal het bakblik weer uit de koelkast en giet in 1 keer de chocolade op de karamel.
Strijk snel uit met de bolle kant van een lepel.

Zet de vorm weer terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Snijd de koek met een scherp mes in rechthoeken en genieten maar!

 

 

    4 reacties

  • Kas 28 september 2015 Beantwoord

    Jaaaaa! Leuk om mijn favoriete recept op jouw website te zien 😄 Ik gebruik inderdaad agave om de honing smaak milder te maken, ik lust écht geen honing 😉 Ik heb nu een paar potjes rijststroop gekocht om te mixen met honing. Stuk beter voor je lichaam dan agave… Proefde jij de honing goed in je repen?

    • Simone 28 september 2015 Beantwoord

      Ze zijn echt zooooo lekker! Ben blij dat ik jouw blog toegewezen kreeg 😊
      Honing-smaak viel best mee, maar ik heb dan ook niet het hele potje karamel gebruikt 😋

      • Kas 28 september 2015 Beantwoord

        Misschien moet ik dat de volgende keer ook doen hahahaha 😂 Ik vindt ze namelijk nog lekkerder met twee potten stroop 😜

  • […] recept voor de karamel is precies dezelfde als die ik maakte voor de homemade Twix. Voor dit recept is het dus zeker veel te veel, maar deze karamel is goed afgesloten een flinke […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories