Ei Groenten Recepten

Frittata met zoete aardappel en manchego

frittata zoete aardappel manchego

Tags:    

Deze overheerlijke frittata met zoete aardappel en manchego is lekker als lunch, als diner met een groene salade ernaast of bij een avondje gevuld met tapas. Het zoete van de zoete aardappel en de volle smaak van de manchego passen echt geweldig bij elkaar.

Manchego is een schapenkaas uit Spanje die minimaal 9 maanden gerijpt wordt, daardoor heeft deze kaas een volle en krachtige smaak. Manchego smaakt overheerlijk in combinatie met zoet (bijvoorbeeld een kweeperengelei of vijgenjam), dit brengt de smaak nog beter naar voren. De zoete aardappel is dan misschien niet zo zoet als de eerdere opties die ik noemde, toch heeft dit een geweldig effect op elkaar in dit gerecht.

frittata zoete aardappel manchego

Ik ben echt fan van een goede frittata! Het is hét gerecht om je restjes op te maken en daarnaast ook een heerlijk gerecht op gure herfstdagen. De restjes die je overhoud neem je net zo makkelijk de volgende dag, koud, mee als lunch.

Ingrediënten
– 135 gr zoete aardappel
– 40 gr Manchego kaas
– 4 eieren
– 2 el kokosmelk
– 1 volle el oregano
– zout en peper

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ovenvast schaaltje in met wat olie. (die ik gebruikte heeft een doorsnede van 18 cm)

Schil de zoete aardappel en gebruik een mandoline of dunschiller om er dunne plakjes van te snijden. Leg deze dakpansgewijs in het schaaltje.

Schaaf de manchego in dunne plakken en leg deze op de zoete aardappelschijfjes.

Klop de eieren met de kokoksmelk, oregano en een snuf zout en peper in een kommetje goed door elkaar.
Schenk dit over de vulling.

Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!