Ei Groenten Recepten

Frittata met zoete aardappel en manchego

frittata zoete aardappel manchego

Tags:    

Deze overheerlijke frittata met zoete aardappel en manchego is lekker als lunch, als diner met een groene salade ernaast of bij een avondje gevuld met tapas. Het zoete van de zoete aardappel en de volle smaak van de manchego passen echt geweldig bij elkaar.

Manchego is een schapenkaas uit Spanje die minimaal 9 maanden gerijpt wordt, daardoor heeft deze kaas een volle en krachtige smaak. Manchego smaakt overheerlijk in combinatie met zoet (bijvoorbeeld een kweeperengelei of vijgenjam), dit brengt de smaak nog beter naar voren. De zoete aardappel is dan misschien niet zo zoet als de eerdere opties die ik noemde, toch heeft dit een geweldig effect op elkaar in dit gerecht.

frittata zoete aardappel manchego

Ik ben echt fan van een goede frittata! Het is hét gerecht om je restjes op te maken en daarnaast ook een heerlijk gerecht op gure herfstdagen. De restjes die je overhoud neem je net zo makkelijk de volgende dag, koud, mee als lunch.

Ingrediënten
– 135 gr zoete aardappel
– 40 gr Manchego kaas
– 4 eieren
– 2 el kokosmelk
– 1 volle el oregano
– zout en peper

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ovenvast schaaltje in met wat olie. (die ik gebruikte heeft een doorsnede van 18 cm)

Schil de zoete aardappel en gebruik een mandoline of dunschiller om er dunne plakjes van te snijden. Leg deze dakpansgewijs in het schaaltje.

Schaaf de manchego in dunne plakken en leg deze op de zoete aardappelschijfjes.

Klop de eieren met de kokoksmelk, oregano en een snuf zout en peper in een kommetje goed door elkaar.
Schenk dit over de vulling.

Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mijn beste 9 foto’s van 2017! Ik zie wel dat jullie hier vooral van lekkere dingen houden 😋🙌😍
  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️