Ei Groenten Recepten

Frittata met zoete aardappel en manchego

frittata zoete aardappel manchego

Tags:    

Deze overheerlijke frittata met zoete aardappel en manchego is lekker als lunch, als diner met een groene salade ernaast of bij een avondje gevuld met tapas. Het zoete van de zoete aardappel en de volle smaak van de manchego passen echt geweldig bij elkaar.

Manchego is een schapenkaas uit Spanje die minimaal 9 maanden gerijpt wordt, daardoor heeft deze kaas een volle en krachtige smaak. Manchego smaakt overheerlijk in combinatie met zoet (bijvoorbeeld een kweeperengelei of vijgenjam), dit brengt de smaak nog beter naar voren. De zoete aardappel is dan misschien niet zo zoet als de eerdere opties die ik noemde, toch heeft dit een geweldig effect op elkaar in dit gerecht.

frittata zoete aardappel manchego

Ik ben echt fan van een goede frittata! Het is hét gerecht om je restjes op te maken en daarnaast ook een heerlijk gerecht op gure herfstdagen. De restjes die je overhoud neem je net zo makkelijk de volgende dag, koud, mee als lunch.

Ingrediënten
– 135 gr zoete aardappel
– 40 gr Manchego kaas
– 4 eieren
– 2 el kokosmelk
– 1 volle el oregano
– zout en peper

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Vet een ovenvast schaaltje in met wat olie. (die ik gebruikte heeft een doorsnede van 18 cm)

Schil de zoete aardappel en gebruik een mandoline of dunschiller om er dunne plakjes van te snijden. Leg deze dakpansgewijs in het schaaltje.

Schaaf de manchego in dunne plakken en leg deze op de zoete aardappelschijfjes.

Klop de eieren met de kokoksmelk, oregano en een snuf zout en peper in een kommetje goed door elkaar.
Schenk dit over de vulling.

Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️