Chocolade salami

Chocolade salami

Een chocolade salami. Wat? Ja je leest het goed! Er zit geen vlees in deze salami maar wel een heerlijke mix van chocolade, noten, kokos en rozijnen. Weer eens iets anders om op tafel te zetten als er visite is. Daarnaast zou dit natuurlijk het ideale kado zijn voor een chocolate-lover.

Ik kwam dit idee voor het eerst op Pinterest tegen. Deze zijn dan vaak gevuld met koekjes en gemaakt met boter. De koekjes en de boter liet ik achterwege, maar natuurlijk kun jij alles toevoegen wat je lekker lijkt!
Door het witte laagje lijkt het ook nog eens echt op een salami voordat deze aangesneden wordt.

Chocolade salami

Ingrediënten
– 170 gr pure chocolade
– 3,5 el kokosolie
– 2 el geraspte kokos
– 2 el (blanke) rozijnen
– 1 hand walnoten

Bereiding
Smelt de chocolade en de kokosolie in een pannetje. Zodra het goed gesmolten is haal je het pannetje van het vuur zodat het even kan afkoelen.

Hak de walnoten grof.
Mix de walnoten, geraspte kokos en de rozijnen door de gesmolten chocolade.
Zet de pan 1 uur in de koelkast zodat het mengsel wat kan uitharden. (staat jouw koelkast erg koud? Dan zou 45 minuten ook genoeg moeten zijn)

Haal de chocolade uit de koelkast. Deze is nu koud maar nog niet uitgehard.

Leg een vel huishoudfolie op je werkblad en schep het chocolademengsel in het midden.
Pak de rol in met de huishoudfolie en rol over je werkbank zodat je een mooie gladde rol krijgt. Draai de uiteindes strak dicht, hierdoor krijg je echt die salami-look.

Leg de rol terug in de koelkast voor minimaal 1 uur zodat deze helemaal kan uitharden.

Haal de rol uit de koelkast en haal het folie er voorzichtig vanaf.
Bestrooi de chocoladerol met de poedersuiker en wrijf het overtollige er voorzichtig af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *